2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Pikó András ToiToi-vécékkel díszíti a kerületét

Pikó András polgármester úgy tűnik, szisztematikusan elkötelezett abban, hogy azt a fejlődést, ami Józsefvárosban korábban elindult, teljesen lezúzza. Ezeknek kiváló – illetve hát elkeserítő – példája az a nyolc kihelyezett mobilvécé, amelyek Józsefváros terein éktelenkednek. De ez csak a jég(szar)hegy csúcsa, egy jelkép. Pikó jelképe. A látszatmegoldások jelképe.A közterületek koszosabbak, a hajléktalanok száma – a polgármester szerint is – magasabb, mint korábban volt, de ha ez ne lenne elég, Pikó András a kerületiek megkérdezése nélkül további hajléktalanokat költöztetne a kerületbe a Kőbányai útra.A közbiztonság? Az annyira jó, hogy felesleges a polgárőrség, egy tollvonással meg is szüntette támogatásukat a volt rádiós-hírolvasó. Nem kell segíteni közszolgálati lakásokkal (sem) a rendőröket, rendvédelmi dolgozókat, minek – vélheti Pikó. A kerületi rendőröket felesleges bármi egyéb módon is támogatni, szüntessük meg hát az őket segítő Józsefváros Közbiztonságáért Alapítvány támogatását is, minek az. Nem kellenek olyan programok sem, mint a kapuk kivilágítását szolgáló Világos kapualjak program, nem kell ide világosság, legyen sötétség, hadd ragasztgassa a plakátjait az a sok bátor politikai aktivista a sötétben, hadd aludhasson ott a kapualjban nyugodtan a hajléktalan, csak zavarná a fény. Nem kell ide fény, kell viszont átlátható önkormányzat. Ja, csak papíron, mert gyakorlatban eddig semmi sem történt. Azt ígérte Pikó, hogy minden átlátható lesz… az átláthatóságot úgy tűnik, néhány lakossági fórum hivatott jelképezni, mert az ügyben egyéb látható nyom nincs… Nem kereshetők-láthatók egyszerűen a szerződések, de még a közérdekű adatigénylésekkel is szarakodnak a Józsefvárosi Önkormányzatnál.Nem lesz semmi, ami „gyanús”, meg kifizetőhelyek, meg ilyenek – szajkózta Pikó. Erről csak annyit: eleve több állandó bizottság van Józsefvárosban mint volt. Háromszor annyi, amelyek tagjainak több della is jár. A polginak külön szakember segített összeharácsolni a szégyen költségvetését, és az a Molnár is ott sertepertél körülötte, aki jól eladta korábban mintegy 25000 józsefvárosi bérlakás nagy részét. Ja, ha már bérlakás, kb. azzal nyert választást Pikó (mintegy 260 szavazattal…), hogy fűnek-fának ígért lakást… Eddig egy darabot nem adott senkinek… Azt is ígérte, hogy fejlesztik azokat, bővítik a számukat, ehhez képest a bérlakásokat veri dobra az önkori… Pikó legújabb agy(has)menése, hogy mobilvécéket helyeztetett a kerület több pontjára „a köztisztasági helyzet javítása érdekében és a járványügyi kockázatok mérséklésért.”
Azt csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy elképzelni nem tudjuk, ki fogja ezeket a mobilvécéket használni… Aki járt valaha korábban Sziget fesztiválon, vagy hasonló, nagyobb rendezvényen, az feltehetően élete hátralévő részében nem fog mobilvécét használni… S vajon ide bemegy majd szerencsétlen hajléktalan ember, s kulturáltan elvégzi itt a dolgát, majd mindent tisztán, rendben otthagyva távozik…?
Igen, a köztisztasággal lehetne már valamit kezdeni, de talán takarítani kellene többet, többet, többet. Ha sok az emberi ürülék a közterületen, a hajléktalan-probléma kezelését kellene végre hatékonyan elkezdeni, vagy legalább a kerületben működő 10-12 hajléktalan-ellátóba a hajléktalanokat eljuttatni. Arról nem is beszélve, hogy szintén fontos kampányelem volt a kerületi vécék rendbetétele, létrehozása… Hányat építettek fél év alatt? Egyet sem. Tessék nektek megoldás: mobilvécé. Pipa. Pikó módra.Ja, igen, a koronavírus miatt…Öröm az ürömben… Tudjuk. A koronavírus miatt borul minden. Csak lassan kiborul. A bili is. Vagy éppen a mobilvécé. Szóval igen, lehet mindent a koronavírusra fogni. Illetve lehetne. Csak hazugság lenne. Ugyanis a legtöbb fent említett ügy már március közepe – a járvány „hivatalossá” válása – előtt is probléma volt…

Kivéve a mobilvécék. Azok jó, hogy vannak.

Egy jelképpé válnak hamarosan.

Egy Pikó-jelképpé.

A teljes leépülés jelképévé.

Forrás: Ferencjozsef.blog.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató