Szakács Árpád: Mondjátok csak, románok…

Nincs szánalmasabb vezetői mentalitás, mint amikor valaki azzal próbálja együttműködésre, tiszteletre és engedelmességre bírni az alatta levőket, hogy folyamatosan a legdurvább hangnemben hangoztatja, ő itt a főnök. A kommunista funkcionáriusok világa ez, amikor a selejt felszínre kerül, nem vezetni, hanem uralkodni akar, mindezt képességek nélkül. Az ilyenek abban lelik örömüket, ha hencegésükkel, durva modorukkal a lelki terror légkörében másokat megalázhatnak, megtaposhatnak. A gyáva, jellemtelen, senkik korszaka ez. Közben persze rettegnek minden nap, hogy elveszíthetik hitványságuk szemétdombját, ahonnan nem tudják majd kikukorékolni minden nap, hogy ők a főnökök. Úgy hívják ezt, hogy kisebbségi komplexus.

Pontosan ennek a lélektani megnyilvánulásának vagyunk tanúi most a román parlamentben, amikor délután újabb magyargyűlölő törvényt fogadtak el Trianon megünnepléséről. Kisebbségi komplexusuk van Romániában a románoknak! Milyen érdekes, hogy mennyire rettegnek a nem túl jelentős magyar kisebbségtől. Tébolyult üldözési mániával támadnak nap, mint nap, verik a fejünkbe a legdurvább módon, hogy ők a főnökök.

A román nemzeti identitás és kultúra bölcsője Erdély. Nem azért, mert ez egy természetes fejlődés eredménye lett volna. Mi, magyarok nagylelkűen házat, hazát adtunk számukra, mi tanítottuk meg őket késsel, villával enni, írni olvasni, a saját kultúrájukban kiteljesedni. Majd Erdély egy galád és tolvaj tettel a balkáni világ uralma alá került, amit mára nemcsak kifosztottak, lelaktak, de szellemileg is tönkretettek. Az erdélyi románok soha nem fogják megtudni, miről maradtak le azzal, hogy felszálltak a tolvajtempóban közlekedő bukaresti gyorsra, aminek ők is a kerekei alá kerültek. És Erdély a románoké, volt és lesz – zakatol a Balkán Expressz.

 

Kisebbségi komplexus még ezerféle okból keletkezhet, de soha ne felejtsük: ez mindig a gyengeség jele! Szóval: mondjátok csak, románok…

Forrás: Magyar Nemzet

Check Also

Novák Katalin: ha Merkel távozik, Orbán lesz a legtapasztaltabb miniszterelnök

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában az otthonteremtési programról …