2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Görögország: Egy civilszervezet illegális bevándorlókat keres Görögország elleni peres eljáráshoz

Egy úgynevezett nem kormányzati szervezet (NGO) - amelynek nincs weboldala és kevés információval rendelkezik - bejelentette, hogy olyan bevándorlókat keres, akik illegálisan léptek be Görögországba majd vissza kellett térniük Törökországba, így perelhetnék a görög kormányt - írja a Greekcitytimes.com.A Konszolidált Mentő Csoport nevezetű csoport, amelynek közel 35 000 követője van a Facebookon és többnyire arab nyelven jelenteti meg a bejegyzéseket, gyakran azzal rukkol elő, hogy Törökország milyen humanitárius ország, ezzel szemben Görögországra csak az embertelenség jellemző. Most azonban elhatározták, hogy Görögországgal szemben készítenék fel a migránsokat különböző peres eljárásokhoz.„Görögország titokban visszaküldte a görög szigetekre érkező bevándorlókat, akik nyom nélkül eltűntek. A Konszolidált Mentő Csoport pontosabb információkat próbál gyűjteni erről az esetről, amely ellentétes a nemzetközi joggal. Ha Önnel is megtörtént, felveheti velünk a kapcsolatot e-mailben.”- írja az NGO a Facebookon.Egy másik bejegyzésben a nem kormányzati szervezet azt írta, hogy vannak ügyvédeik erre az ügyre és médiával is rendelkeznek.„Olyan emberekre van szükségünk, akik visszatértek Törökországba, miután eljutottak Görögországba. Sok ügyvéd és újságíró foglalkozik ezzel az üggyel. Azért vagyunk itt, hogy jogi csatornákon keresztül segítsünk Önnek felismerni és megállítani ezt az illegális jogsértést. Köszönjük!"  [caption id="attachment_65614" align="alignnone" width="1600"] Ezekről van szó. Hetekig ostromolták a görög határt és most már perelni akarnak...[/caption]  A nem kormányzati szervezetnek azt is fel kell ismernie, hogy Görögország nem felelős az illegális bevándorlókért, mivel:
  1. A menekültek menedéket keresnek egy biztonságos országban, pl. ha Törökországban vannak - a nemzetközi jog értelmében - abban a pillanatban, amikor megkísérelnek egy biztonságos országot engedély nélkül elhagyni, illegális bevándorlóvá válnak.
  2. Nem Görögország bombázta Szíriát és finanszírozta a terrorista szervezeteket, amelyek menekülthullámot hoztak létre, ez inkább Törökország volt. Mint agresszor ország, felel a menekültekért.
 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató