Újabb marokkói terroristát fogtak Spanyolországban, egy focimeccsen akart robbantani

A spanyol rendőrség letartóztatott egy marokkói dzsihádistát, aki pilóta nélküli, légi drónokat tervezett bejuttatni a barcelonai El Clásico labdarúgó-mérkőzésre. 

A 34 éves terrorista eredetileg azt tervezte, hogy a Barcelona – Real Madrid meccs közben, a Camp Nou stadionba drónnal bejuttatja a robbanóanyagot. Azonban a meccset törölték a koronavírus-járvány miatt, ezért a marokkói kénytelen volt letenni a nagy tervéről és megrendezni egy hagyományos késes támadást a városban – írja az El Periodico

A gyanúsított, akinek a nevét a hatóságok nem tették közzé, tizenkét éve él Spanyolországban. A rendőrség szerint először 2015-ben kezdett kapcsolatba lépni az ISIS-szel. Azonban a COVID-19 pandémia miatt elvesztette a barcelonai tengerparton pincérként betöltött állását, ez volt az utolsó csepp a pohárban, és hűséget fogadott a terrorista szervezetnek.

Május 8-án a spanyol polgárőrség letartóztatta a marokkói férfit az ISIS-szel folytatott kommunikáció alapján, illetve a megfigyelés alatt a cselekedeteit is egyre gyanúsabbnak vélték.

Másfél héttel ezelőtt egy másik dzsihadistát is őrizetbe vettek, arról az esetről ebben a cikkünkben írtunk.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Check Also

Agyonlőttek három csendőrt Franciaországban

Három csendőrt agyonlőtt, egyet pedig súlyosan megsebesített egy férfi szerdán hajnalban a a közép-franciaországi Clermont-Ferrand …