Macron legújabb ötlete: tanuljanak arabul az iskolákban

Miközben Franciaországban tombol a koronavírus-járvány Emmanuel Macron elnök úgy vélte, eljött az ideje annak, hogy arab nyelvet tanuljanak a francia iskolákban. Május 2-án aláírta az új program engedélyezésére vonatkozó rendeletet.

A program célja a „nyelvi sokféleség” garantálása, arab nyelvórákat kínálna a francia iskolákban tanuló diákoknak az első osztálytól kezdve egyetem végéig. A Valeurs Actuélles jelentése szerint a tunéziai hatóságok együttműködésével fejlesztik ki a programot.

Macron elnök mellett, Édouard Philippe miniszterelnök és Jean-Yves Le Drian külügyminiszter írta alá.

A tervek szerint a program nemcsak az arab nyelv oktatására korlátozódik, hanem az arab kultúra és a történelem oktatására is kiterjed, különös tekintettel a tunéziai kultúrára. Az arab jelenleg a második leginkább beszélt nyelv az országban a francia után.

Marine Le Pen pártja már az elégedetlenségét fejezte ki Macron ötletével kapcsolatban. Nemzetellenesnek nevezték a kormány lépést és szerintük az országban

nyílt “arabizáció” és “iszlamizálás” van folyamatban van.

Majd hozzátette: elismeri, hogy az arab kultúra számottevő, de a hazájában a francia kultúrát ismertetné meg a fiatalokkal.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Check Also

Robert Fico: Soros György egy nemzetközi pénzügyi csaló

A szlovák kormány hatalmas hibát követett el, amikor nem támogatta Magyarországot és Lengyelországot. Interjú. „Nyugat-európai …