Vadhajtások

Válaszolt a vergődő Gyurcsányéknak az ÁSZ: Támogatják a Demokratikus Koalíciót abban, hogy betartsa a törvényeket

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és azt dokumentumokkal nem igazolja – jelentette be a számvevőszék főtitkára csütörtökön. Gyurcsány Ferenc keményen reagált, Facebook oldalán azt írta,

“Hogy elnémuljunk, ahhoz előbb meg kellene hogy öljetek bennünket!”.

Az Állami Számvevőszék regált ismét: az ÁSZ az MTI-hez eljutott közleményében írja, hogy

támogatja a Demokratikus Koalíciót abban, hogy betartsa a törvényeket, és a DK tagsága számára is átlátható legyen a párt gazdálkodása. 

Az Állami Számvevőszék lezárta a Demokratikus Koalíció gazdálkodásának 2017-2018. évekre vonatkozó ellenőrzését. A DK nem igazolta a gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát. Pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

Az ÁSZ célja a DK törvényes gazdálkodásának támogatása, ezáltal pedig a közpénzügyi helyzet javítása.
A pártnak most a 2020. évre vonatkozó dokumentumokkal kell igazolnia az ÁSZ felé azt, hogy kialakították a törvényes gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ezt megteszik, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, és a párt hozzájuthat a felfüggesztett költségvetési támogatásához.

Az ÁSZ rágalmazása helyett, a Demokratikus Koalíció minden lehetőséget ragadjon meg annak érdekében, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően gazdálkodjon. Az ÁSZ támogatja a DK-t ebben- írja Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője.

Forrás: ATV nyomán