2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A momentumos Buzinkay a sorkatonaság bevezetésétől retteg

A szélsőliberális párt "politikusa" érdekes bejegyzéssel rukkolt elő a Facebookon. Szerinte a sorkatonaságot akarja bevezetni a kormány. Mondjuk jól is tennék, mert lassan már a momentumra szavazó fiúcskák elkezdenek menstruálni.Buzinkayt ez a mondat háborította fel:„Magyarországnak szüksége van minél több kiképzett – hivatásos, szerződéses vagy tartalékos – katonára” - ezt Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondta a magyar honvédelem napja alkalmából. Ezután meg is osztotta magvas gondolatait:Az egyre súlyosbodó válság hatására a napnál is világosabban látszik, hogy a Fidesz úgy tekint a magyar hadseregre, mint ami a Kádár-kori sorkatonaság és az Orbán-kori közmunkaprogram szerelemgyermeke.Majd így folytatja a testnevelésből felmentett Buzinkay:
Ma azokra a Gripen-pilótákra van szükség, akik a balti vagy a szlovén légtér védelmében ugyanolyan profi munkát végeznek, mint az amerikai „top gun”-ok. Vagy azokra a kicsi, de magasan képzett elitcsapatokra, akik az afganisztáni vagy az iraki háborúban álltak helyt a szövetségeseink által is irigyelt színvonalon.
Nekik kell minden támogatást megadnia a magyar kormánynak. Nekik kell folyamatosan magas színvonalú képzést biztosítani, nekik kell a technológia hátteret garantálni.
De ehhez nincs szükség lappangó sorkatonaság visszavezetésére. Ez a politika inkább csak gyengíti Magyarország biztonságát.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató