Vadhajtások

Belgium: Betelt a pohár, elegük lett a rendőröknek a migránserőszakból

Több rendőr is közösségi oldalán hívta fel a figyelmet azokra a támadásokra, amiket elkövetnek ellenük. Az interneten vírusként terjedt az a videó, amin három rendőrt ver meg egy csapat bevándorló, amiért le akarták tartóztatni egy barátjukat komoly bűncselekményért.

A közösségi médiához fordult a brüsszeli rendőrség, hogy végre felhívja a város figyelmét a rendőrök ellen elkövetett brutális cselekedetekre. A megosztott videón tanúsága szerint egy csapat migrációs hátterű járókelő férfi a földre kényszerített három intézkedő rendőrt és ott rugdosták és verték őket. Vincent Houssin a helyi SLFP rendőr-szakszervezet alelnöke azt is elmondta, hogy a férfi akit letartóztattak egy erőszakos betörés miatt lett előállítva, ami méginkább megkérdőjelezi, hogy a járókelők miért verték össze a kollégáit.

A Tweet közvetlenül Pascal Smet brüsszeli államtitkárnak és Benjamin Dallenak a flamand brüsszelért felelős miniszternek szól azzal a szöveggel: Mit gondolnak? „Máshogy kellett volna eljárniuk a kollégáknak? Ez prioritás volt?” Ezzel utalt Smet korábbi kritikáira, amivel a rendőrséget támadta.

Benjamin Dalle reagált is a rendőri felhívásra és elmondta, hogy elítéli az erőszakot és kész beszélni a szakszervezetekkel.

Fabrice Cumps, Anderlecht községének polgármestere elmondta, hogy tisztában van vele, hogy a község nem egy könnyű feladat a rendőröknek és azt is tudja, hogy a Chaussé de Mons környéke, ahol a videó is készült több bolti lopás színhelye is volt az utóbbi hetekben, amiért a boltosok kérték is a szigorúbb rendőrségi ellenőrzéseket.

Forrás: Magyar Nemzet