2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Orbán: Mindenki összefogott Magyarországon, a baloldal meg szégyenszemre elkulloghat a kertek alatt

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel ad interjút a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök beszámolt a járvány hazai helyzetéről és arról, milyen lépések várhatóak a közeljövőben,- foglalja össze a Pestisrácok.hu.A miniszterelnök elmondta, azért döntöttek úgy, hogy vissza lehet vonni a különleges jogrendet, mivel Magyarország rendkívül jól áll a járványkezelésben. Orbán Viktor részvétet kívánt a koronavírus-járványban elhunytak hozzátartozóinak. Úgy fogalmazott, hogy a siker kulcsa az összefogás volt, ebben nem volt partner a baloldal, akik mindenbe belekötöttek és mindent kritizáltak.A baloldal belekötött mindenkibe, és most szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt. Megvolt ennek a maga emelkedett szépsége is. A rendkívüli jogrend a legjobb lépéseink közé tartozik”– értékelte Orbán Viktor. A kormányfő elmondta, hogy a Kásler Miklósnak történelmi érdemeivel vannak a járványkezelésben, hiszen a tárcavezető már akkor összehívta a járványügyi szakembereket, mikor az Európai Unió még azon a véleményen volt, hogy nincs semmi baj. A miniszterelnök szerint ezzel magyarázható, hogy sikerült elkerülni a tömeges fertőzést. Orbán Viktor szerint a nyáron már csökkenő tendenciát mutathat a járvány, azonban a veszély nem múlt el, hiszen nincs még vakcina. A védekezéssel további lépéseivel kapcsolatban a miniszterelnök ismertette, hogy a készültség továbbra is megmarad, naponta fog ülésezni az Operatív Törzs. A rendkívüli jogrenddel kapcsolatban még kijelentette, hogy arra azért volt szükség, mert így nem kellett egy rendelettel a parlament elé menni és nem kellett az ellenzékkel huzakodni, egy óra alatt lehetett dönteni.
  A helyi, polgármesterek által vezényelt védekezésről Orbán azt mondta, azok a polgármesterek, akik a baloldali pártközpontok utasítását követték és nehezítették a védekezést, azok rosszul teljesítettek, akik azonban az emberek védelmét helyezték az előtérbe, jól. Visszaüthet a lazítás? Erre a kérdésre Orbán azt mondta:
a veszély reális.
Hisz látja, „szinte kitört az élet.” Ezért mindenkit arra kért, tartson védőtávolságot. Ha visszaerősödik a járvány, az idősek újra veszélybe kerülnek. Vírus után a menekültekre és a tranzitzónákra tért át a műsorvezető. Miért zárták be a tranzitzónákat? Föléledtek a brüsszeli bürokraták Orbán szerint, ezért született ez a döntés az EU-ban, a kérdés még mindig az, hogy ki dönthet arról, kivel akarnak együtt élni a magyarok. Orbán úgy értelmezte az uniós döntést, hogy nem lehet a tranzitzónákban várakozni, ezért zárták be. Aki be akar jönni az országba, az nagykövetségeken adhat be erre igényt. Szerinte ez a megoldás rosszabb, mint a tranzitzónákban történő várakozás. A kormányfő arra számít azonban, hogy Brüsszel ebbe a magyar megoldásba is bele fog kötni. A menekülthelyzetről egyébként azt mondta, nehéz hónapokra számít. „Benne ülnek egy Soros György nevű ember zsebében” a brüsszeli bürokraták, ezért nem látják ott, hogy a magyar tranzitzóna Európát is védi a menekültektől – magyarázta Orbán. Soros hálózatának válság kell, ezért akarnak menekülteket Európában, hogy hitelt adhassanak a kezelésre. „Ez egy nem túl bonyolult kifosztási mechanizmus, Soros ebben nagy mester.”   (Pestisrácok.hu - HVG)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató