Agyhalál: Jákob beperelte Apáti Bencét, hogy a bíróság mondja ki, ő nem a felvidékiekre hanem a délvidékiekre tett megjegyzést

Hibáztam. Nem a felvidékiekre, hanem a délvidékiekre tett megjegyzést Jakab Péter.

„Látom, Jakab Péternek pártja szétverése, és pártbéli riválisai kiszorítása mellett, arra is van energiája, hogy mezei publicisták írásaival foglalkozzon. Dicséretre méltó ez a szorgalom.

Egy április 25-ei publicisztikámban, amelyben többek között azt elemzem, hogy ez a derék politikus, milyen hatékonyan tette tönkre a Jobbikot, véletlenül Felvidéket írtam Délvidék helyett.

Mint ismert, és mint arról oldalam követői már értesülhettek, Jakab Péter április 21-én egy olyan poszttal igyekezett felzárkózni a határon túli magyarokat támadó Szabó Tímea mögé, amelyben arról elmélkedik, hogy ő és a Jobbik magyar embereknek szerzett egészségügyi maszkokat, és magyar embereknek is fogja kiosztani azokat, ellentétben a magyar kormánnyal, amely például Szerbiába is juttatott a megszerzett védőfelszerelésekből. Értik? Szerbiába. Azaz Délvidékre. A magyarlakta településekre.

A ma már Gyurcsány szlogenjeivel kampányoló Jakab az én megítélésem szerint ezzel a posztjával azt üzente az ATV és a Klub Rádió legszorgalmasabb nézőinek, hogy nem tekinti magyar embereknek a délvidéki magyarokat. Az akciójáról videóblogot is készítettem, többek között az eheti Publi Cafe című műsorban is megemlítettem a Szabó Tímeát idéző húzását.

Azonban az április 25-ei írásomban sajnos Délvidék helyett Felvidéket írtam, talán a karantén okozta fáradság miatt, talán, mert a franc se tudja már követni, hogy az ellenzék prominenseinek épp melyik elszakított országrész lakóival van problémájuk. Párom, egyébként délvidéki származású, két éve a Szabadkai Színház meghívására táncoltunk március 15-én, úgyhogy nyilvánvalóan nem tudatlanságom, hanem slendriánságom vezetett a botláshoz.

Jakab Péter és csapata természetesen lecsapott a bakimra, és helyreigazítást követelt – de jure jogosan – hiszen valóban nem a felvidéki magyarokra, hanem a délvidéki magyarokra tett megjegyzést.

Hibámért elnézést kérek tőle, legközelebb kétszer is át fogom nézni az írásomat, ugyanis nagyon a szívemre venném, ha a jövőben olyannal vádolnám meg, ami nem igaz.

Tehát, hogy világos legyen: Jakab Péter az én értelmezésem szerint a délvidéki magyarokra értette, hogy nem érdemlik meg a segítséget, azaz ők nem számítanak Jakab szemében magyar embereknek.

Valószínűleg Jakab is így gondolja, mert a két vlogomra, amelyben helyesen idéztem, és amikben azt mondtam, hogy a délvidékieket nem tekinti magyarokat, nem nyújtott be helyreigazítási kérelmet. Ami finoman szólva is árulkodó.

A hibámért mégegyszer elnézést kérek.”

 

 

Forrás: mandiner.hu

Check Also

Agyhalott libsiknek: csak idén 180 kilométernyi új utat adtak át

Az elmúlt évtizedben elvégzett közútfejlesztésekkel a 2010-ben még 1300 kilométer alatti gyorsforgalmi hálózat összes hossza …