Botrány: a francia partiőrség kísérte a brit partokhoz a migránsokat

A brit bevándorlási botrány fokozódik, ahogy egy francia partiőrséghez tartozó hajót filmeztek le, amint a brit partokhoz kísérte az illegális migránscsónakot. A nyomkövetője szerint ráadásul nem ez az első útja Franciaországtól távol és már többször is végrehajthatott hasonló akciókat.

Még a Brexit Párt vezetője Nigel Farage számolt be róla, hogy napi szinten érkeznek illegális bevándorlók Franciaországból a brit partokhoz. Farage egy felvételt tett közzé, melyen látszik, hogy egy francia partiőrséghez tartozó hajó a brit felségvizekig kíséri a migránsokkal megrakott gumicsónakokat, majd miután meggyőződött róla, hogy irányban vannak, visszafordul.

A Brexit Párt vezetője Nigel Farage megfigyelte, hogy napi szinten érkeznek illegális bevándorlók Franciaországból a brit partokhoz.

Farage azt is elmondja, hogy a brit partiőrség készséggel veszi át az illegális csomagokat és még meg is fenyegette őket, hogy lefoglalja a hajójukat, ha folytatják a filmezést.

A Breitbart London lekérte továbbá a hajó útvonalát, melyet annak automatikus azonosító-rendszere (AIS) rögzített és az is kiderült, hogy nem ez volt a hajó egyetlen hasonló útja szó szerint a brit partokig, hanem az elmúlt hetekben többször is megtette az utat. A képen az is látható, hogy a brit hajó szinte ugyanarra a helyre érkezett azonos időpontban, ahonnan egyenesen a partra kísérte a csónakot.

„Belügyminiszter asszony, tennie kell valamit”, mondja Farage a videón hiszen a botrányban úgy tűnik a brit fél is ugyanúgy részt vesz, mint a franciák. A Guardian arról számolt be továbbá, hogy a belügyminisztérium is értesült a helyzetről és új kezdeményezést indított, melynek keretében deportálná azon migránsokat, akik Franciaországból illegálisan érkeznek az Egyesült Királyságba. A belügyminisztérium szóvivője elmondta, Franciaország egy biztonságos ország, és senkinek nem lenne szabad veszélyeztetnie az életét, hogy onnan elmenjen. Hozzátette, azon dolgoznak a francia kormánnyal, hogy visszaküldjenek 155 migránst az európai országokba.
 
Forrás: V4NA nyomán

Check Also

Német képviselő a padlón: Sikeres volt a magyar–lengyel zsarolás

Magyarország és Lengyelország elérte, hogy az Európai Tanács addig késleltetheti a jogállami mechanizmus életbe léptetését, …