2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Tovább dagad a Pesti úti botrány: Jogi lépéseket terveznek a hozzátartozók

Jogi lépéseket tervez több, a Pesti úti idősotthonban elhunyt gondozott rokona - nyilatkozta a Hír TV híradójának az egyik hozzátartozó. A nő arról számolt be, hogy borzalmas állapotok voltak az intézményben és édesapja haláláról csak több nap után értesítették.
100 helyett, csak 60 ápoló és hiányos orvosi ellátás - ezt állapította meg a fővárosi kormányhivatal legfrissebb vizsgálata a Pesti úti Idősek Otthonában. A Hír TV-nek több hozzátartozó is arról számolt be, hogy hónapokig nem találkoztak orvossal az intézményben, és a lakókat nem gondozták megfelelően.
100 idős ember közül 97-en kiszáradva, 88 esetben alultápláltan kerültek be a Bajcsy-Zsilinszky kórházba a Pesti úti otthonból –mondta el a kórház főigazgatója Magyarország élőben című műsorunkban. Bodnár Attila hozzátette: nemcsak az a kérdés, hogyan került be a koronavírus az intézménybe, hanem az is, milyen szakmai és higiénés lépéseket tettek meg a fenntartók. Négy napig nem szóltak az idősotthon dolgozói édesapja haláláról - mondta el híradónknak az egyik neve elhallgatását kérő hozzátartozó. Arról számolt be: nemhogy orvossal, de ápolókkal is csak alig alig találkozott az otthonban. A nő azt is mondta, több hozzátartozóval együtt jogi lépéseket terveznek. Az elhunytak rokonai pert indíthatnak a halálesetek miatt, de valószínűleg a Nemzeti Nyomozó Iroda is meghallgatja őket a folyamatban lévő vizsgálat során - mondta el híradónk által megkeresett ügyvéd. A Pesti úti otthonban eddig több százan fertőződtek meg koronavírussal, és 45-en hunytak el.      Forrás: Hír TV  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató