2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orbán Viktor földbe döngölte Szabó Tímeát is: Ha Önökre hallgatunk, akkor sokkal többen haltak volna meg

Orbán Viktor: Járványkészültségi állapotot fenn kell tartani. 
Szabó Tímea hozta a gusztustalan formáját:
"Többen haltak meg Kásler Miklóst utasításai miatt a járvány alatt, mint akik meghaltak magában a járványban". Ezért felelősségre kell vonni, meg kell állítani" - jelentette ki a Párbeszéd társelnöke.
A miniszterelnök Szabó Tímeának (Párbeszéd) válaszolva azt mondta, hogyaz Operatív Törzs működését folytatni kell, mert senki sem tudja, hogy ősszel visszatér-e járvány. Az óvatosságból indulunk ki, ezért az Operatív Törzsnek fenn kell maradnia - tette hozzá. A törzset Pintér Sándor vezeti a jövőben is. Hamarosan benyújtják a veszélyhelyzeti időszakot lezáró törvényt. Járványkészültségi állapotot fenn kell tartani. Azért világítunk át mindent, hogy ne rövid idő alatt kelljen súlyos döntéseket hozni - mondta a kormányfő.Majd ki is végezte a rikácsoló párbeszédest:
Ön nem szokott igazat mondani, hogyha Kásler Miklósról van szó. Ha nem Kásler lett volna a miniszter, és ha Önökre hallgatunk, akik azt mondták, hogy ez egy ártatlan járvány, akkor sokkal többen haltak volna meg- tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogyKásler Miklós elsőként hívta össze azt a testületet, ami a járványügyi felkészítést segítette.
Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató