2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Itt az újabb hiszti: az MTVA után most a rendőrségre ment be vergődni Hadházy és Szél

Mint ismert, Xanaxos Ákosék kifogytak a tüntetéses-büdzséből, így elmaradt a mai dudálós tiltakozásuk a Clark Ádám téren. Ehelyett fogták magukat és a rendőrségen kezdtek el vergődni. Kérdések sorait szegezték Terdik Tamás budapesti rendőr-főkapitánynak, mivel úgy gondolják, hogy a pandémia idején a be nem jelentett demonstrációjukhoz joguk van, és őket senki nem büntetheti meg.

Hadházy Facebook-bejegyzésében ezeket a kérdéseket sorolja fel, amire válaszokat is kaptak:

- Ki adta ki az utasítást a rendőri akciókra és feletteseitől kapott-e bármilyen utasítást? Személyesen a rendőrfőkapitány és állítása szerint nem kapott utasítást „felülről”.
- Honnan szerzett tudomást tiltakozásról? NEM EMLÉKSZIK, melyik kollégája beszélt neki a tiltakozásról a „törvénytelen gyülekezés” előtt, de úgy történhetett, hogy egy kollégája olvasta az újságban, aztán megnézte a Facebookon az eseményt, szólt egy másik kollégájának, az pedig szólt neki.
- Hány rendőr volt az intézkedésen és mi alapján határozta meg a létszámot? 40-50 rendőr volt kint és a Facebook-eseményen részvételi szándékot jelzők alapján döntött.
- Nem érzi-e ezt túlzásnak egy olyan eseménynél, ahol 150-400 ember jelezte, hogy részt vesz, arra kanyarodnak, dudálnak egyet és továbbmennek?-Számítottak arra, hogy többen lesznek és többen is voltak, tehát szerinte kellett ennyi rendőr.
- Mitől tartottak, hogy ennyi rendőrt küldtek? A DUGÓTÓL!
- Volt-e olyan eset az elmúlt hónapokban, hogy torlódás esetén megállítottak volna valakit megkérdezni, hogy honnan hova megy? NEM VOLT.
- A kijárási korlátozás megsértése miatt hány intézkedés történt az elmúlt időszakban? Kb. 15 000, de a rendőrség igyekezett „lazán” állni a dologhoz, ezért a LEGTÖBBSZÖR NEM BÜNTETTEK, CSAK FIGYELMEZTETTEK!
- Hoppá, az esetek hány százalékában volt figyelmeztetés és hány százalékában volt 120 ezres, 200 ezres, 750 ezres büntetés? Ezt nem tudja, kérdezzem meg inkább írásban (meg fogom).
- MI lehet az oka, hogy elmondása szerint a rendőrök az esetek többségében csak figyelmeztették a kijárási korlátozást megsértőket, a Lánchídnál viszont mindenkire brutális bírságokat róttak ki? PASSZ...(!)
- Miért esik más elbírálás alá az, ha valaki szórakozás miatt sérti meg a korlátozást, mint ha a véleménynyilvánítás miatt tenné? PASSZ...
- Az miért a korlátozás megszegése, ha valaki munkából hazafelé, vagy bevásárlásba menet arra kanyarodik és kürtöl? HA EZT ELMONDJA VALAKI A SZABÁLYSÉRTÉSI ELJÁRÁS MEGHALLGATÁSÁNÁL, AKKOR MEGSZÜNTETIK AZ ELJÁRÁST...
- Hány eset volt az elmúlt évben, ahol lakodalmas menetet dudálásért megbüntettek? Valószínűleg nem volt, de kérdezzem meg írásban (meg fogom).
- A rendőrség szerint ezek be nem jelentett politikai gyűlések voltak (szerintünk nem). Ha arra hívtam volna fel az embereket, hogy egy bizonyos időpontban bárhol vannak, kürtöljenek, az gyűlés lett volna? NEM
- Van-e videó arról, ahogyan K. Bettina alezredes ellen erőszakot követtek el a labdával, illetve arról, ahogyan Bede urat „elütöttem? „VALAMIFÉLE” videó mindkét esetről van, de az anyagokat átküldték a Központi Nyomozó Ügyészség részére.

Ezért most úgy gondolják, hogy politikai indokkal kaptak brutális büntetéseket:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató