2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Óriási botrány: Miskolc is a csőd szélére sodródott - 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett

Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP képviselőcsoport szóvivőjének  mai sajtótájékoztatója:

"A Fidesz-KDNP városi frakciója hetekkel ezelőtt figyelmeztette Veres Pál polgármestert és a városvezetésére alkalmatlan csapatát, hogy ha így megy tovább, akkor Miskolc nem kerülheti el a csődöt!

Felháborító az a sajátságos válságkezelési modell, amit a miskolci városvezetés a járvány idején folytatott és folytat most is!

Nem elég, hogy a zsúfolt és rosszul szervezett tömegközlekedés helyzetét a mai napig nem tudták megoldani. Nem elég, hogy már Miskolc több pontján sincs pénz a szemét elszállítására. Nem elég, hogy elkótyavetyélték a Diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forintot. Nem elég, hogy a város vezetése is elismerte, hogy alig 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett.

Hetente derülnek ki olyan ügyek, melyek joggal borzolják fel a miskolci közvéleményt!

A Városgazda Kft. lett először a miskolci szivárvány koalíció kifizető helye. Itt dolgozik több álláshalmozó önkormányzati képviselő, Erdei Sándort, Révész Péter, és Bazin Levente képviselő édesapja, aki egyben az MSZP városi alelnöke is. Amikor emberek és családok százainak csökkentik jelentősen a bérét, eközben havi 700-800 ezres és milliós fizetéseket súroló juttatásokban részesítik a baloldali-jobbikos önkormányzati képviselőket.

A Városgazda Kft mellett - a járvány kellős közepén - igazi mézes bödönné változtatták a haveroknak az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt-t is!

Itt koordinál jó pénzért Bartha György álláshalmozó önkormányzati képviselő és vele együtt visszatértek az egykor több tízmilliós végkielégítéssel távozók, a tanácsadó- elvtársak, akik Siófokról, Dunakesziből, Budapestről és még ki tudja honnan jönnek ide, felvenni a fizetésüket. Tanácsadó lett a válság kellős közepén közel félmillióért az MSZP korábbi választmányi elnöke és újra a csapatot erősíti a Miskolc Holding régi vezérigazgatója is, aki több mint 35 millió forintot vett fel béren kívüli juttatáskánt még 2008 és 2010 között.

Ha már idei jönnek, itt is parkolnak. Első dolguk volt a válság kellős közepén sok millióból magánparkolót építetni maguknak. Természetesen ezt a legnagyobb titokban adták át, mert közben mindenhol azt szajkózzák, hogy üres a kassza és nincs pénz semmire. Kivéve erre, meg a saját zsebük megtömésére.

A képlet tehát egyszerű. A mérleg egyik serpenyőjében csaknem 400 dolgozó radikális fizetéscsökkentése, ki nem fizetett cafetéria, tragikus állapotú tömegközlekedés, a vár felújításának elherdálása és 7 milliárdos hiány 7 hónap alatt. A másiban pedig a baloldali haverok beton biztos, havi sok százezer forintos és milliós állásokban, Dunántúlról járó csúcsvezetők, magánparkolók közpénzből.

Közben a csőd a város kapui előtt. Mi időben szóltunk, hogy nagy baj lesz, de azt látjuk, az ámokfutás tovább tart. Csak nehogy újabb elvtársak és pozíciók jelenjenek meg, mert ezt már a miskolciak igazságérzete sem fogja sokáig elviselni.Mi pedig úgy tudjuk,hogy a júniusi közgyűlésen újabb, jól fizető pozíciókat fognak kiosztani."

 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató