2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kezdődik: A zalaegerszegi Jobbik lekapcsolódott a lélegeztetőgépről és belehalt Jákob diktatúrájába

A távozók azzal indokolták döntésüket, hogy „nem hajlandóak asszisztálni Jakab Péter diktatúrájához”.
Újabb jobbikos alapszervezet szűnt meg, miután a zalaegerszegi alapszervezet két tagja is a kilépés mellett döntött – írja az Origo. A portál értesülése szerint a két tag kilépése miatt a csoport létszáma tíz fő alá süllyedt, ami azonnali megszűnést eredményez a párt szabályzata alapján. „A mai napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Zalaegerszegi szervezetéből két tag kilépett, ezzel az alapszervezet elegendő létszám alá került, és jelenlegi formájában megszűnt létezni” – írták a volt zalaegerszegi jobbikosok az Origonak megküldött közleményükben. Döntésüket Jakab Péter politikai bosszúhadjáratával indokolták meg.
Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni, ehhez a diktatúrához
– fogalmaztak. Ahogy az a közlemény szövegéből kiderült, számukra Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely képviselő távozása volt az utolsó csepp a pohárban. A baloldali irányváltáson átesett pártból a 2018-as országgyűlési választás óta folyamatosak a távozások, ez abból is látszik, hogy a választás után
a Jobbik parlamenti frakciója 26 fős volt, míg mára már csupán 17 főt számlál.
Az Origo információi szerint a zalaegerszegi kilépők egyike Nagy Dezső József, aki egyébként a csoport alelnöke is volt. A politikus tavaly októberben még a baloldali pártokat tömörítő Tiéd a Város Egyesület színeiben indult el egyéni képviselőként az önkormányzati választáson. 14 százalékos eredményével nem sikerült mandátumot szereznie, mindössze a harmadik lett a jelöltek között. A volt alelnök a portál telefonos megkeresésére elismerte, hogy valóban kilépett a Jobbikból, ugyanakkor hozzátette, ezen kívül nem kíván mást mondani.
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató