2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kispesten a szönyeg alá söprik a Lackner-ügyet

A kispesti szocialista polgármester úgy döntött, hogy nem folytathatja tovább a munkát a Lackner-ügyet vizsgáló bizottság. Újabb tökéletes példa ez arra, hogy a baloldalon soha semminek nincs következménye, felelősöket pedig még véletlenül sem találni.Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere hozza a balos tempót. Dódity Gabriella, a kerület fideszes önkormányzati képviselője Facebook-oldalán közölte, hogy Gajda Péter úgy döntött, nem folytathatja tovább a munkát a Lackner-ügyet vizsgáló bizottság, amelynek a vírusjárvány idején lejárt a mandátuma. Kiemelte azt is, hogy a veszélyhelyzet okán az előterjesztéseket, közöttük a munka folytatására irányulót a képviselők ugyanis csak emailen véleményezik, de a polgármester dönt.
A baloldal ismét bebizonyította, hogy náluk nincs szándék a tisztázásra, nincs következmény, nincs felelősségre vonás. Rezzenéstelen arccal megy tovább az élet a kispesti szociknál, mintha semmi nem történt volna
– fogalmazott DódityA bizottságot azért hívták életre, mert tavaly a HírTv és a Magyar Nemzet jóvoltából olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken a kispesti politikus, Lackner Csaba száz millió forintos mutyikról beszél, miközben egy fehér port tartalmazó zacskót lóbál.A Kispest honlapjára feltöltött dokumentumok tanúsága szerint Gajdáék egy mondattal elintézték a bizottág munkájának felszámolását.
A polgármester úgy dönt, hogy Ferenczi István önálló képviselői indítványát, melyben az Antikorrupciós Tényfeltáró- és Vizsgabizottság (AKTV) mandátumának meghosszabbítására tett javaslatot, nem támogatja
– olvasható a dokumentumban. A bizottságot vezető LMP-s Ferenczi Istvánnál is kiverte a biztosítékot a polgármester döntése. Ferenczi azért kérte a bizottság mandátumának meghosszabbítását, mert a járvány miatt kiesett másfél hónap, vagyis a koronavírus miatti veszélyhelyzet alatt nem tudtak érdemi munkát végezni. Ugyanakkor Ferenczi mostani Facebook-bejegyzésében arról is írt, hogy
„Gajda Péter polgármester a kispesti Antikorrupciós Bizottság márciusban határozatba foglalt adatkéréseinek a mai napig nem tett eleget”.
Ferenczi István szerint ez a döntés Gajda Péter beismerő vallomása, és őt terhel minden politikai felelősség a kispesti korrupciógyanús ügyekkel kapcsolatban.Hatalmas meglepetés azért nem történt a bizottság felszámolását illetően, hiszen Gajda Péter többször is hangoztatta, hogy a sajtóban megjelent korrupciógyanús ügyeket egy lejárató kampány részének tekinti.
Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha Gajda a saját kerületében sem jár utánna haverjai ügyeinek, akkor mire számíthat tőle a főváros?
Mint tudjuk, Karácsony Gergely főpolgármester az MSZP javaslatára Gajdát nevezte ki a fővárosi Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság élére. Ez a döntés a szivárványkoalíció pártjai között is komoly felhábárodást váltott ki, a Momentum, a Jobbik és az LMP is felszólalt a kinevezés ellen.
Fenti kérdésünkre egyébként Gajda Péter maga válaszolt a 24.hu-nak adott interjújában.
Arra felvetésre, hogy fővárosi bizottsági elnökként személyesen kezdeményez-e eljárást, ha gyanús vagyonnyilatkozatot talál, azt mondta: nem fog vizsgálatokat kezdeményezni.
Ha politikai komisszár lennék, elkezdeném nézegetni a párttársaim vagyonnyilatkozatát, vagy embereket állítanék rá, hogy kezdjenek kutakodni a képviselőtársaim vagyonnyilatkozatával kapcsolatban, de azt gondolom, hogy nekem nem ez a feladatom. Ugyanakkor természetesen, ha érkezik bejelentés a bizottsághoz, azzal foglalkozni kell. De magam nem fogok vizsgálatokat kezdeményezni
– így Gada Péter.
Megnyugodhatnak a haverok.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató