2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

„Magyar vagyok, keresztény vagyok és fradista”

Felhévizy Félix kisgyerek kora óta Fradi-szurkoló. Még a nagypapája oltotta bele a zöld-fehér csapat szeretetét. Ő volt az, aki először kivitte az Üllői úti Fradi-pályára, hogy aztán évről évre egyre szorosabb kapcsolat alakuljon ki közte és a Ferencváros között. Fradistának lenni a rendszerváltás előtt egyenlő volt a Rákosi-, majd a Kádár-rendszer elleni tiltakozással.
  Minden idők egyik legnagyobb fradistája, Lakat Károly, a tanár úr nagyon szépen összefoglalta, hogy mit is jelentett a kommunizmus időszaka alatt a fradizmus:
„Magyar vagyok, keresztény vagyok és fradista, ezekből egy is elég, hogy ne vigyem semmire ebben az országban.”
Ez az ellenzéki, antikommunista attitűd is hozzájárult – természetesen a csapat évtizedekig tartó sikeressége mellett – ahhoz, hogy Magyarország legnépszerűbb klubjává váljon. Nem csoda, hogy Felhévizyt is beszippantotta ez a közeg. Ezen a héten nagy öröm érte a hírlapírót, hiszen a Fradi megnyerte a 31. bajnoki címét. Ezért boldogan, fülig érő mosollyal ment ki nagypapája sírjához és mesélte el neki, hogy győztek a srácok. A legenda tovább él, a magyar labdarúgás dicsőségére.  Forrás: Magyar Nemzet
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató