2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ferenc pápa lábcsókja csak annak jár, aki fekete és nem keresztény

Minden a szemünk előtt zajlik, és most vesszük észre, amikor kiengedték a szellemet a palackból. 1 éves videó arról, hogy miként indult a napjainkban csúcsra járatott BLM.  Mit látunk ezen a rövid felvételen?Ferenc pápa Mozambik politikai vezetőivel találkozik, és sorra megcsókolja a lábukat, majd a sor másik végén álló feleségekkel is ugyanígy tesz.II. János Pál pápa, amikor egy országba megérkezett, minden esetben először megcsókolta annak a földjét. Minden esetben!  Ferenc pápa látogatásai során nem csókolta meg a helyi politikai vezetők lábát. Mozambikban megtette.
Tehát nem a politikai vezetőknek jár ki a pápa eme gesztusa, hanem mást kell keresnünk. Feltételezhetően a világban alterjedt „a feketék lábát meg kell csókolni”, a „feketék előtt le kell térdelni” mozgalmak felszólítására tette a pápa azt, amit a kis videón látunk.
  De Ferenc pápa tovább ment, mert ott a mozambiki fogadáson a sorban sokan álltak, mind feketék,de nem mindenki részesült a megkülönböztetett megtiszteltetésben. Mi volt a különbség a lábcsókkal üdvözöltek és a lábcsókkal nem üdvözöltek között?Akiknek nem járt lábcsók, azok mellkeresztet viseltek. (Sőt, amikor Ferenc pápa a sor elején és végén föláll, a mellkeresztet viselőknek mindkétszer hátat fordítva áll föl.)
Mindebből meg kell állapítanunk, hogy Ferenc pápa tovább finomította a BLM mozgalom gesztusát: lábcsók csak annak jár aki fekete, és nem keresztény.
    Vadhajtások.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató