2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Nem térdelt a himnusz alatt a North Carolina kapusa, sztár lett belőle

Samantha Leshnak-Murphy nem követte az agymosott csapattársait. Kivívta magának a tiszteletet.A múlt hétvégén elkezdődtek a meccsek az amerikai női labdarúgó-bajnokságban (NWSL), és egyből a lapok címlapjára került a North Carolina Courage Portland Thorns ellen játszott mérkőzése, igaz nem a mutatott játék miatt. A meccset megelőzően ugyanis elhangzott az amerikai himnusz, amely során mindkét csapat játékosai letérdeltek, kivéve a Courage cserekapusát, Samantha Leshnak-Murphyt. A meccs után mindkét csapat közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy azért térdeltek le, hogy tiltakozzanak a faji megkülönböztetés, a rendőri erőszak és a szisztematikus rasszizmus ellen.
A hírek szerint Murphy is felvette a Black Lives Mattert támogató pólót és ő is letérdelt egy rövid ideig, azonban amikor a himnusz megszólalt, felállt és a szívére tette a kezét.
A 23 éves labdarúgó pillanatok alatt sztár lett a közösségi médiában. Rengetegen osztották meg a róla készült képeket, olyan szövegekkel, mint „ilyen egy igazi patrióta”, illetve „te vagy a hősöm”.  Samantha Leshnak-Murphy bátorságából mindenki erőt meríthet.  Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató