2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megrótta az MLSZ a Jézusról tanúságot tevő focistát

Fernando Viana, a Kisvárda labdarúgója azért részesült megrovásban a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről, mert gólöröme közben megmutatta a mezén lévő feliratot: „Jézushoz tartozom”. Márpedig az MLSZ szabályzata tiltja az ehhez hasonló megnyilvánulásokat - számol be a 777blog.hu.A blogon arról írnak: alig egy hónapja a labdarúgó NB I egy másik idegenlégiósa, a Ferencváros játékosa, Tokmac Nguen kapott megrovást az MLSZ-től, mert a gólöröm közben megmutatta pólóját, amelyre az volt írva, hogy „igazságot George Floydnak”. A hazai élvonal zárófordulójában aztán a Kisvárda futballistája, Fernando Viana járt hasonlóan, azzal a különbséggel, hogy ő hitéről tett tanúságot. A DVTK ellen szerzett találata utáni gólöröme alatt felhúzta a mezét, amely alatt a „Jézushoz tartozom” felirat volt olvasható.   
Ezt követően jött az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a határozata, amely szerint „a ruházatán viselt tiltott feliratért írásbeli megrovásban részesül” Fernando Viana. Ez valójában csupán figyelmeztetés, mindenesetre elgondolkodtató, hogy egy sportolót megbüntethetnek azért, mert tanúságot tesz hitéről.
Természetesen az MLSZ-t ilyen helyzetben köti a saját szabályzata, amely kimondja, hogy  
„a focisták nem fedhetnek fel olyan ruházatot, mely a gyártó lógóján kívül politikai, vallási, személyes jelmondatot, megnyilatkozást, illetve képi ábrázolást, vagy hirdetést tartalmaz.”
  Ezért kapott hasonló büntetést a fentebb már említett ferencvárosi légiós is. Azonban nem érzem teljesen egyenlőnek, amikor valaki reklámoz valamit azzal, hogy éppen hitével kapcsolatos üzenetet közvetít. Viana egyébként nemcsak a pályán, hanem a közösségi média oldalain is fontosnak tartja, hogy tanúságot tegyen hitéről. Posztjaiban rendre előkerül az Istennek kinyilvánított hála. A szezont lezáró bejegyzésében például arról ír, hogy nem mindig könnyű elfogadni, ha Jézus akarata nem esik egybe a miénkkel. Mégis azt tanulta karrierje során, hogy ha így is érzünk, az Ő akarata sokkal jobb  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató