Ma Varga Judit taposta le a hazudozó MSZP elnökét

Az MSZP elnöke hazudik – írta Varga Judit igazságügyminiszter a közösségi médiában az MSZP elnöke által kitalált összeesküvés-elméletre válaszul. Az álhírgyártásban jártas Tóth Bertalan azzal vádolta meg a Magyar Kormányt, hogy összejátszik az Alkotmánybírósággal, ezért ismeri egy-egy ügy előadó bírájának a nevét, ez pedig arra utal, hogy fékek és egyensúlyok nélkül működik az ország.

Varga Judit a közösségi oldalán próbálja felvilágosítani az MSZP elnökét arról, hogy az Alkotmánybíróság a döntéseinél kikéri a felek véleményét, így adott esetben a kormány álláspontját is szeretnék megismerni, ehhez pedig néha levelet írnak. A levélre pedig általában válaszolnak, így az előadó bíró aláírásával ellátott levélre az előadó bírót megszólító levéllel válaszoltak. Ebből a nem különösebben izgalmas ügyből faragott a fékezhetetlen agyvelejű pártelnök jogállamisági problémát.

Brüsszeli elvtársai sokszor megcáfolt vádjait visszhangozva Tóth Bertalan ma ismételten azt állította, hogy Magyarország nem jogállam. Ezt azzal a hazugsággal igyekezett alátámasztani, hogy az Alkotmánybíróság nem a Kormánytól függetlenül működik és így nem érvényesül a hatalmi ágak szétválasztása. Ezt pedig abból vezette le, hogy én egy konkrét alkotmánybírósági beadvány kapcsán nem az Alkotmánybíróságnak címeztem egy levelemet, hanem konkrétan az ügy előadó bírájának. Tóth elnök úr szerint én bizonyosan összejátszom az Alkotmánybírósággal, hiszen csak akkor tudhatnám, hogy ki az ügy előadó bírája, ha ő személyesen keresett volna meg és kért fel volna véleményezésre, de az MSZP elnöke szerint ilyen nem történt. Nos, Elnök úr, a forrásai tévedtek/hazudtak, az ügy előadó bírája személyesen keresett meg és kérte ki az Igazságügyi Minisztérium véleményét, ahogy az a csatolt alkotmánybírósági végzésből is kiderül.

– magyarázta el Varga Judit Tóth Bertalannak, hogy hogyan leveleznek az állam különböző intézményei.

 

 

 

 

 

Forrás: Fb. – Pestisrácok.hu

 

Check Also

Tűzszünet advent idején

Alaposan ráfázhatnak, akik szüntelen vádaskodásaikkal feszegetik a normalitás határait. Földi László írása: Katonai értelemben a …