Az öreg komcsik feltámasztották Kádárt a Facebookon, mert drága a lángos a Balatonon

Ha megnézek pár facebook oldalt, olyan érzésem támad, hogy a kommunizmus utáni vágyakozás a reneszánszát éli. Nemcsak a baloldali politikusok bejegyzései alá írt kommentárok sugallják ezt, hanem oldalak, mint pl., Kádár János facebook profilja. Értelemszerűen nem támadt fel (bár szelleme köztünk él) hanem, az akkori éra hívei teremtették őt újra a virtuális térben. A hívei pedig nosztalgiáznak, ami csövön kifér. „Milyen jó életünk volt akkor, Kádár alatt bezzeg megbecsülték a munkásembert” (kerestek 10000-12000 forintot, tényleg klassz idők voltak). „Akkoriban még tudtunk nyaralni a Balatonnál”, írja egy másik kommentelő. Miért most nem tudnak? Szombat reggel az M7-esen az az érzésem, hogy mind a 15 millió honfitársam ott ül velem a dugóban.

„A munkások és családjaik ingyen vagy nagyon olcsón strandolhattak, a gyerekek és szüleik szinte minden évben díjtalanul fürödhettek a Balatonban. Manapság ez a helyzet teljesen megváltozott.” Na ne már, akkor mi is van az Erzsébet-táborokkal? Valahogy ezek az emberek megragadtak egy másik, hazug valóságban. Na de maradjunk még egy pillanatra a Magyar-tenger partján.

„Az enyveskezű fidesznyik narancsbárók és NER-lovagok felvásárolták a Balaton Környékét, felszámolták a szabadstrandokat, és csak drága belépők árán használhatják a magyar emberek a tó környéki fürdőhelyeket. A szegényebb családok kiszorultak innen, a munkások egykori legnépszerűbb üdülőkörzete a milliárdos Orbán-maffia profitéhségének esett áldozatul.” Érdekes mód pont ez most a DK, az MSZP és Momentum kedvenc témája is. Nem hinném, hogy a 800-1000 forint strandbelépő földhöz vág valakit, főleg, hogy cserébe kulturált tiszta mosdó, zuhanyozó, értékmegőrző és büfé vár minket.

„Akkor bezzeg olcsó volt a lángos”, tényleg, volt is ilyen versike „egy forint a forró lángos, éljen soká Kádár János”. Egy forintért már nem, de azért 350-ért még kapni Balatonföldváron. „Akkor kaptam autót és lakást a párttól”, morzsolja könnyeit egy bácsi. Hát ja, nyilván fontos pártfunkcionárius volt ezért nyílt ki neki Fortuna szaruja. Mások meg 5 évig vártak a Trabantra vagy Moszkvicsra, valóban király idők voltak, érdemes visszasírni.

Persze stílusuk is van a régi szép idők visszasíróinak: „Mivel oldalunkat agymosott fidesznyik trollok is látogatják, akik pár kiló krumpliért, bözsiutalványért stb.eladták a szavazataikat és sötét lelküket a mai narancsos tolvajoknak, ezért újra kitesszük régebbi posztjainkat, hogy cáfoljuk ezen lények Kádár Jánossal kapcsolatos hazug megjegyzéseit.” A stílus maga az ember… Le style est l’ homme même”, ahogy azt Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja mondta 1733-ban.

Hát, valóban dicsőség jár annak, aki kivégeztette az 1956-os forradalom Hőseit és Recskre küldte a saját honfitársait. A szomorú csak az, hogy 46 ezren lájkolják ezt a szánalmas oldalt.

 

Megjelent:

A kádárizmus diszkrét bája címmel, Georg Spöttle tollából

Check Also

Szél Bernadett: Biden megérkezett a Fehér Házba, így az egész bolygó megkönnyebbülhetett

Biden megérkezett a Fehér Házba és vele együtt Kamala Harris is. „Nem túlzás azt mondanunk, …