2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

BKV: a koronavírus miatt nem klimatizálják idén nyárra sem a 3-as metrót, de lesznek ivókutak

A Népszava kérdésére vallotta be a BKV, hogy a Tarlós István által megindított 3-as metró felújítási projektbe idén se fér majd bele a szerelvények klimatizálása. A vállalat aktuálisan a koronavírus-járvánnyal magyarázza a bizonyítványt, de az utasok nem maradnak felfrissülési lehetőség nélkül, ugyanis a Karácsony vezette főváros ivókutak telepítésével enyhít a helyzeten,- szemlézte a Pestisrácok.hu.
A járványügyi helyzet az élet minden területére kihatással van, így az M3 szerelvényeinek klimatizálását is befolyásolja. A BKV ugyan mindent megtesz a metrókocsik légkondicionálásának érdekében, de az már bizonyos, hogy idén nyáron minden feltétel teljesülése esetén is maximum a prototípus kocsikon lehet megvalósítani a klimatizálást.
– fogalmaz a BKV. Eszerint a 222 érintett szerelvényből legjobb esetben is maximum 6 darab kerül klimatizálásra. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy bár a felújított szerelvényeken 30 éves garancia van, azonban nem jóváhagyott változtatások végrehajtása esetén a BKV eleshetne ettől. Így még várnak a Metrovagonmas hozzájárulására is, amit viszont már szóbeli ígéretként meg is kaptak.   (Pestisrácok.hu)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató