Bejelentették: Augusztusban sem lesz fesztivál

 

Gulyás Gergely jelenti be a kormány döntéseit.

 

A járványügyi helyzet elemzésével kezdett a kormány szerdán – kezdte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Magyarország egyike azoknak, amely a legsikeresebben kezelte a vírust, de ez csak részsiker, közeledik a második hullám, sok helyen már el is indult.

Itthon a helyzet stagnál, de a legtöbb környező országban a helyzet kézzelfoghatóan romlott. Szerbiát, Romániát, Koszovót, Albániát, Montenegrót emelte ki, ahol jelentősen ugrott a friss fertőzöttek száma. Nyugat-Európában is romlik a helyzet, Svédországban, Egyesült Királyságban, Olaszországban is nőttek az esetszámok. A jó hír, hogy Horvátországban is nőtt az esetszám sokáig, ám az elmúlt 9 napban csökkent.

Ebből az következik, hogy a jelenlegi keretek között tudjuk tartani a fertőzésszámok stagnálását itthon, az operatív törzs véleménye alapján a kormány úgy ítéli meg, a szabályváltoztatás kockázatos lenne. A cél, hogy szeptember 1-el megfékezzék a járvány második hullámát, és el tudják kezdeni a tanévet.

A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15 után fenntartják. A védekezés csak akkor eredményes, ha az emberek többsége betartja a szabályokat, a maszkviselés és védőtávolság megtartása fontos.

 

Élőben adjuk Facebook-oldalunkon: 

 

 

Check Also

Jeges vízbe merülés a pravoszláv vízkereszt alkalmából – Videó

Vízkereszt ünnepét a Julianus-naptárat használó ortodox egyházak hagyományosan a Gergely-naptár szerinti január 18-ról 19-re virradó …