Fordulat: kiszivárgott felvételeken ahogy őrjöngött a bűnöző Floyd, miközben a rendőrök igazoltatni akarták

A Daily Mail brit bulvárlap hozta nyilvánosságra a fekete férfi letartóztatásáról készült felvételeket. 

A lap birtokába jutott több testkamerás felvétel is, melyek rögzítették, hogyan zajlott az intézkedés után meghalt férfi letartóztatása. A rendőri intézkedésben négy rendőr vett részt, mindannyiukon volt kamera, most Thomas Lane és Alex Kueng felvételeit hozták nyilvánosságra. Floyd nyakára nem ők térdeltek rá, hanem Derek Chauvin nevű kollégájuk. A videókon az látszik, hogy – miután egy közeli kisbolt alkalmazottja kihívta a rendőröket, hogy Floyd szerinte hamis pénzzel fizetett – az autóban ülő fekete férfihez bekopog Lane, majd egy pisztolyt tart a férfi felé. Floyd az első pillanattól kezdve zavart, könyörögni kezd, hogy ne lőjék le, sírni kezd, nehéz rávenni az együttműködésre, nem, vagy csak sokadszori felszólításra teszi azt, amire felszólítják.

 

 

A zavartan és furcsán viselkedő fekete férfit csak nagy nehézségek árán tudták megbilincselni, az egyik rendőr megkérdezte Floyd ismerőseit, hogy a férfi részeg-e, mire azt a választ kapták, hogy egyszer már meglőtték, és mentálisan amúgy is gondjai vannak, retteg a rendőröktől. Ezután Floydot elviszik egy rendőrautóhoz, megpróbálják benyomni a hátsó ülésre, ekkor dulakodásszerű birkózás kezdődik, Floyd azt mondja, hogy klausztrofóbiás, majd a rendőrautóból valahogy kimászik a másik oldalon – már ekkor is azt mondja, hogy nem kap levegőt – és ekkor térdelnek rá a nyakára.

 

 

Forrás: Pestisrácok.hu

Check Also

Jeges vízbe merülés a pravoszláv vízkereszt alkalmából – Videó

Vízkereszt ünnepét a Julianus-naptárat használó ortodox egyházak hagyományosan a Gergely-naptár szerinti január 18-ról 19-re virradó …