2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsony Gergely a nevén kívül semmivel nincs tisztában - olvasott be a katolikus hitvédelmi oldal szerkesztője

A teológiailag képzetlen főpolgármesterrel Szász Péter, a Depositum hitvédelmi Facebook-oldal főszerkesztője mosta fel a padlót.A 25. Budapest Pride-ról tett közzé egy bejegyzést Karácsony Gergely a Facebookon szombat este. A főpolgármester a semmitmondó liberális maszlagok puffogtatása mellett a teológia rögös útjára is rálépett, a Pride és kereszténység kapcsolatáról a következőket írta:
Pedig a Pride nem vallásellenes. A szivárványos zászló nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja is. Hogy senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk, Isten szereti a meleg embereket és az egyháznak is szeretnie kell őket.
Nem kellett sokat várni, hogy helyretegyék a teológiához sem értő főpolgármestert. Szász Péter, a Depositum nevű katolikus hitvédelmi Facebook-oldal főszerkesztője az ominózus Karácsony-poszt megjelenése után kevesebb mint egy órával élő videóban ismertette a katolikus álláspontot a homoszexualitással és a többi szexuális aberrációval kapcsolatban.
Karácsony Gergely gyalázatosan azt merte mondani, hogy a szodómia szimbólumává süllyesztett szivárványos rongy – mert nem nevezhetném lobogónak, zászlónak sem – az egybevág a katolikus egyház tanításával, mert szerinte mindenki Isten teremtménye, és Isten mindenkit szeret, így a homoszexuális embereket is
– hangzik el a felvételen. Szász Péter hozzáteszi:
Isten mindenkit szeretetből hozott létre, de senkit sem üdvözít akarata ellenére. Aki szembeszáll vele, végső soron maga okozza kárhozatát. (...) Mind az Ó-, mind az Újszövetség rögzíti, hogy akik ezt a bűnt elkövetik, égbekiáltó bűnt követnek el (...) A szodómia minden fajtája (ahogy a klasszikus jogrend nevezi: a természetellenes fajtalankodás), és annak minden ága az ABC-től egészen az XYZ-ig ide tartozik.
A teljes, közel hatperces videót is érdemes megnézni, az ismert katolikus apologéta tényleg közérthetően és világosan fogalmazza meg az egyház álláspontját a kérdésben.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató