2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A Facebook szerint a katolikus tanítás gyűlöletbeszédnek minősül

A legnagyobb közösségi oldal törléssel és harmincnapos tiltással „jutalmazta” azt az élő videót, amelyben Szász Péter katolikus apologéta – Karácsony Gergely szombat esti Facebook-posztjára reagálva – ismertette a katolikus álláspontot a homoszexualitással kapcsolatban.Mi letöltöttük a videót, mert tudtuk, hogy le fogják tiltani:  Mint arról vasárnap az egész jobboldali sajtó beszámolt, egy élő videóban semmisítették meg a kereszténységről hazudozó Karácsony Gergelyt. A budapesti főpolgármestert Szász Péter, a Depositum nevű katolikus hitvédelmi Facebook-oldal főszerkesztője tette helyre azt követően, hogy az előbbi szombat este a következőket írta a Facebookon a Pride és kereszténység kapcsolatáról:
Pedig a Pride nem vallásellenes. A szivárványos zászló nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja is. Hogy senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk, Isten szereti a meleg embereket és az egyháznak is szeretnie kell őket.
Szász Péter egy közel hatperces válaszvideóban ismertette a katolikus álláspontot a homoszexualitással és a többi szexuális aberrációval kapcsolatban.
Karácsony Gergely gyalázatosan azt merte mondani, hogy a szodómia szimbólumává süllyesztett szivárványos rongy – mert nem nevezhetném lobogónak, zászlónak sem – az egybevág a katolikus egyház tanításával, mert szerinte mindenki Isten teremtménye, és Isten mindenkit szeret, így a homoszexuális embereket is
– hangzott el a felvételen. Szász Péter hozzátette:
Isten mindenkit szeretetből hozott létre, de senkit sem üdvözít akarata ellenére. Aki szembeszáll vele, végső soron maga okozza kárhozatát. (...) Mind az Ó-, mind az Újszövetség rögzíti, hogy akik ezt a bűnt elkövetik, égbekiáltó bűnt követnek el (...) A szodómia minden fajtája (ahogy a klasszikus jogrend nevezi: a természetellenes fajtalankodás), és annak minden ága az ABC-től egészen az XYZ-ig ide tartozik.
A Depositum Facebook-oldalra hétfőn feltöltött újabb videó tanúsága szerint azonban Zuckerbergék nem értékelték túlságosan a teológiai gyorstalpalót, és 30 napos tiltással sújtották Szász Péter profilját.
Csak tiltással tudnak felelni, érvekkel nem. Annyit üzenek mindenkinek, hogy Karácsony Gergely cukimáz szeretethazugságával, a katolikus és keresztény általános tanítás félreértelmezésével szemben az igazság győz
– húzta alá az ismert katolikus apologéta, majd a felvétel végén megjegyezte, hogy ismét tilthatják, az igazságot nem lehet elnyomni.Egy másik, ugyancsak a Depositumra kikerült poszt szerint a Facebook cenzorai amellett, hogy 30 napra tiltották Szász Pétert, gyűlöletbeszédre hivatkozva törölték a szombat esti élő videót.
A hitvédelem nem gyűlölet!
– reagálták a Depositum szerkesztői.  Megnéztük, valóban nem elérhető már az ominózus felvétel. Nem úgy, mint Karácsony Gergely bejegyzése, amiben egyértelműen hazugságokat állít a kereszténységről, divatos kifejezéssel élve: fake newst terjeszt.  Forrás: 888.hu nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató