2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Fürjes Balázs a Twitteren üzent Kamu Geriéknek: adják vissza az elvett sávot az autósoknak!

Karácsony Gergely mai döntése előtt a Twitteren üzent Fürjes Balázs a Városházának: a Budapestért felelős államtitkár azt javasolja, hogy a Nagykörúton lehet biciklisáv, a parkolósáv helyén.

“Javaslatunk: a Nagykörúton lehet biciklisáv, a parkolósáv helyén. A boltok töltése, mozgáskorlátozott parkolás biztosítandó. A tanévkezdés előtt adják vissza az elvett sávot az autósoknak! Legyen előzetes, érdemi párbeszéd és szakmai hatástanulmány a parkolók helyetti kerékpársávról!”
- twittelte Fürjes Balázs még Karácsony Gergelyék mai döntése előtt. A Miniszterelnökség Budapestért felelős államtitkára pénteken küldött levelet Karácsony Gergelynek melyben a biciklisávok kapcsán azt írta: autóval közlekedni egy nagyvárosban nem deviancia, és nem bűn. Felszólította a főpolgármestert, hogy "fejezzék be az autósüldözést”, és szüntessék meg az iskolakezdésre a fővárosi sávlezárásokat! Az ATV Híradónak az államtitkár arról beszélt, nem szabad deviánsnak tekinteni azt, aki egy nagyvárosban autóval közlekedik. Sok budapesti számára a munkavégzés és a családi élet megszervezéséhez egyszerűen nélkülözhetetlen az autós közlekedés. Elég, ha csak a gyerekek vagy a rászoruló idős családtagok szállítására gondolunk – magyarázta a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár.
„Az autósokat senki se kiáltsa ki ellenségnek”
– fogalmazott Fürjes Balázs. Dorosz Dávid erre úgy reagált, hogy a kormányzat meg akarja osztani a budapestieket, ki akarja élezni a biciklis-autós ellentétet. A főpolgármester-helyettes szerint nem igaz, hogy ne lenne társadalmi egyeztetés az ügyben, jelenleg is kitölthető az ezzel kapcsolatos online kérdőív. A beküldők véleménye alapján pedig hétfőn dönt Karácsony Gergely a biciklisávok sorsáról. Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató