2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Brutális videóval emlékeztet Gyurcsány diktatúrájára Rákay Philip

Gyurcsány Ferencről jelentetett meg egy túlzás nélkül brutális videót Rákay Philip a közösségi oldalán. Az apropója, hogy a bukott miniszterelnök a kommunista diktatúrák hangján fenyegette meg Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőt, pusztán azért, mert törvényesen kinevezték a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének. Azzal fenyegetőzött: Vidnyánszkyt és a hozzá hasonlóan gondolkodókat, az őt támogató embereket minden értelemben földönfutóvá teszi, ha hatalomra kerül ismét.
A videóban arra a brutalitásra emlékeztet az ismert producer, kommunikációs szakember, amivel Gyurcsány rendőrei felléptek a békés tüntetők ellen 2006. október 23-án. Azt írja a bejegyzésében:
Gyurcsány Ferenc azt írta Facebook-oldalán, hogy amikor ők majd hatalomra kerülnek, akkor minden értelemben földönfutóvá teszik a magyar közélet valamennyi nemzeti érzelmű szereplőjét. Ez elfogadhatatlan! Tiltakozzunk Gyurcsány Ferenc fenyegetése ellen!
Gyurcsány most Vidnyánszky Attilát vagyonelkobzással fenyegette meg. Mindez egyfajta vezényszót jelentett a baloldal számára, volt olyan politikusuk, aki deportálással fenyegetőzött ezután, mások ukránozni kezdték a beregszászi, nagy magyar művészt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt a héten pedig - a régi vezetés hathatós támogatásával - barikádszerűséget emelt néhány tucat diák, és csak azt a tanárt engedik be az épületbe, aki nekik tetszik. Kétségtelenül messzire vezetett Gyurcsány Ferenc vagyonelkobzásos fenyegetőzése. Közel három hete, Rákay Philip az Origón a fenyegetőzéssel kapcsolatban írt egy publicisztikát. A nagy visszhangot látva petíciót indított, amelyhez aztán 301 művész és közéleti személy csatlakozott, később ez országos tiltakozássá vált, és most már közel 40 ezren támogatják szerte az országból és a határokon túlról is. A petíciót egyébként itt lehet aláírni.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató