2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Tarlós István Karácsony elmúlt egy évéről: az eddigi intézkedések pótcselekvésnek nevezhetők

Tarlós István nem tagadja, hogy megrendítette a tavalyi választási eredmény, ám az elvégzett munkára ma is büszke, míg utódai tevékenységét különösen azért figyeli aggodalmasan, mert 2022-ben a mögöttük álló pártok szeretnének kormányra jutni. A Magyar Hírlapnak adott interjújában Tarlós István azt nyilatkozta, hogy a fővárosban zajló folyamatokat intő jelnek látja.
“Lassan hozzászoktam a szerepem gyökeres változásához, noha nehézségeim vannak azzal, hogy ennek a választásnak a történetét elrendezzem magamban”
- vallotta új szerepéről a volt főpolgármester. Karácsony Gergely eddigi munkássága kapcsán megjegyezte, hogy
az nem baj, ha a főváros főpolgármestere szorosan vett feladatainál szélesebb spektrumon gondolkodik. Azonban szerinte az már nincsen rendben, ha zömmel csak politizál, és a facebookolásban, demonstrációk¬ban kimerülő fakultatív szereplései – ahol rendszerint nem is rendelkezik kompetenciával – felülmúlják a törvényben rögzített kötelező feladatai ellátására fordított időt, energiát.
“Elgondolkodtató, hogy a korábbi főpolgármesteri sajtótájékoztatók, ahol nem baráti újságírók is spontán kérdezhettek, teljesen megszűntek. Tulajdonképp maradéktalanul behelyettesítették a folyamatos Facebook-bejegyzések, amiket vagy a főpolgármester ír, vagy más”- összegezte Tarlós gondolatait. A főváros korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására a jelenlegi városvezetés vizsgálóbizottságot hozott létre, Tarlós ezt úgy kommentálta, hogy “a politikai felelősséget nem érdemes keresgélni, az egyértelmű. A mindenkori főpolgármestert terheli, jelen esetben engem. Ettől hiába menekül(t) Demszky, és egyszer majd hiába kísérelné meg Karácsony is. A jogi felelősség más, az nem is bizottságokra tartozik.” A Lánchíd jelentősen csúszó felújítása kapcsán Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy kilenc év semmittevés után kezdődhetett meg az érdemi munka. Tarlós erre úgy reagált, hogy “olyan ember ne mondjon nekem ilyet, aki Zuglóban annyi teljesítményre volt képes, és még a szövetségeseivel is összeveszett.” Tarlós szerint eltelt egy év a fővárosban Karácsony irányításával, és “mindössze annyit képes felmutatni, hogy elég vegyes megítélésű sárga csíkokkal festette fel a főváros néhány útját”.A volt főpolgármester úgy fogalmazott:
 „Amilyen intézkedések eddig történtek, azok inkább érzelmi, mint átgondolt szakmai döntéseknek, pótcselekvésnek nevezhetők.”
A Momentum kapcsán erős kritikát fogalmazott meg a volt főpolgármester, mégpedig azt, hogy a párton keresztül a fiatalok számottevő részét ellenük fordították.
“A Momentumnak van küldetéstudata, valószínűleg küldetése is, azonban nincs teljesítménye. Politikai irányvonal tekintetében egy kreált, kívülről vezérelt szervezetnek érzem. Napi látható működésüket az ígérgetés, az általános vádaskodás, a provokatív tiszteletlenség, az elbizakodottság jellemzik, továbbá a nemzetállamiság, a hagyományos értékek, sőt a természettudomány, benne a biológia leértékelése, részben tagadása”
- mondta az interjúban a főpolgármester. Tarlós szerint a Momentumban “a fiatal életkort előjognak tekintik, a hatalomhoz való jog felső korhatára náluk egy ideig feltehetően Kerpel-Fronius úr épp aktuális életkora lesz”.Forrás: Magyar Hírlap és ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató