2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Litvánia sem fogad be migránsokat Leszboszról

Néhány napja magukra gyújtották migránsok Európa egyik legnagyobb menekülttáborát abban reménykedve, hogy máshol szállásolják el őket.Litvánia elutasította kiskorú migránsok befogadását a leégett görögországi, Leszbosz szigeti befogadótáborból. [caption id="attachment_80577" align="alignnone" width="2560"] Leszbosz szigete, 2020. szeptember 10.
A drónnal készült felvételen az elõzõ nap kiégett Moria menekülttábor látképe a görögországi Leszbosz szigetén 2020. szeptember 10-én.
MTI/AP/Panagiotis Balaskas[/caption]   Mint Bozena Zdanovic, a litván belügyminisztérium szóvivője szombaton a litván közszolgálati rádióban elmondta, kérés érkezett hozzájuk, hogy fogadjanak be kísérő nélküli gyerekeket Leszboszról, de ők azt a választ adták, hogy ez nem lehetséges, minthogy jelenleg a litván migrációs szolgálatok a Fehéroroszországnak (az ottani ellenzék képviselőinek) nyújtandó segítségre összpontosítanak, hogy eljuthassanak Litvániába. Vilnius – folytatta a szóvivő – kész segíteni Görögországnak hasznos tárgyak: ágyak, generátorok, sátrak és más, a migránsok számára szükséges holmik küldésével. A szerdára virradóra gyakorlatilag teljesen leégett leszboszi befogadótábor lakóinak többsége a környező hegyekbe menekült. Mások Mitilínibe indultak, de útjukat elállták a kiérkező rendőrök. Ennek nyomán sok migráns az országúton telepedett le.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató