2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Így működik a jobbikos besúgóhálózat

A Jobbik kaposvári választókerületének elnökét, Varga Zsoltot azért zárták ki a pártból, mert a Facebookon negatívan kommentálta Jakab Péter egyik bejegyzését - írja a Drót.info. A portál birtokába jutott belső beszélgetésből ráadásul kiderül, hogy Vargát a Jobbik somogyi regionális igazgatója, Kesztyüs Attila panaszolta be.
Elsőként a Jobbik egykori elnöke, Sneider Tamás beszélt egészen nyíltan a frakcióból való távozásakor arról, hogy a párton belül besúgóhálózat működik. A HírTV riportere és Sneider között 2020 júniusában a következő párbeszéd zajlott le:HírTV: Besúgóhálózatot működtet a párton belül Jakab Péter?Sneider Tamás: Hogy ő működteti, vagy más, azt nem tudom. De teljesen más viszonyok uralkodnak, mint egy normális politikai közösségben.HírTV: Tehát működik?S.T.: Úgy tűnik, igen.Nos, valóban úgy tűnik, hogy Sneider igazat mondott. A Drót.info birtokába került facebookos beszélgetésben ugyanis Varga Zsolt kész tényként közli, hogy a párt Somogy megyei regionális igazgatója, Steinmetz Ádám kampányfőnöke, Kesztyüs Attila „jelentette fel” a Jobbikon belül. Varga „bűne” egyébként az volt, hogy Jakab Péter egyik bejegyzése alatt hozzászólásként annyit írt: „hát ez a beszólás elég ügyefogyottra sikerült”. A jelek szerint az „ügyefogyott” jelző elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a párt figyelőhálózata működésbe lépjen, és Kesztyüs már jelezte is a vezetés felé párttársa égbekiáltó vétkét. Varga azt is leírja, hogy a folyamatról semmit sem tudott, és csak akkor értesült kizárásának tényéről, amikor a határozatot megkapta - hívta fel rá a figyelmet a Drót.info. A portál úgy fogalmaz,
ezen a ponton muszáj egy pillanatra megállni. És felidézni, hogy a legsötétebb rákosista világban volt az a természet rendje, hogy aki nem tapsolt elég hosszan, elég lelkesen, az a párt ellenségévé vált. A 21. századra a halk és rövid taps megfelelője az „ügyefogyott” jelző lett. Kizárólag ennyi változott. A lelkület, a mentalitás maradt ugyanaz.
Forrás: HírTV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató