Megbüntethetik Lewis Hamiltont a pólója miatt

A hatszoros világbajnok a felsőjén Breonna Taylornak követelt igazságot.

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) azután, hogy a Formula–1-es Toszkán Nagydíj dobogóceremóniája előtt és után a futamgyőztes Lewis Hamilton egy ilyen felirattal ellátott pólót viselt:

tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort.”

Hamilton fekete pólójának hátán Taylor arcképe alatt az a szöveg szerepelt: „mondjátok ki a nevét”.

A hatszoros világbajnok Mercedes-pilóta a verseny leintése utáni interjúban is igazságot követelt a 26 éves korában, idén márciusban, a Kentucky állambeli Louisville-ben lelőtt egészségügyi dolgozónak. Taylort a saját otthonában lőtték le civil ruhás rendőrök, miután éjszaka rátörtek. Nem az ő lakásába terveztek behatolni. A nő barátja azt hitte, hogy betörőkkel van dolga, ezért a saját fegyverével figyelmeztető lövést adott le, amit a rendőrök célzott lövésekkel viszonoztak.

Hamilton akkor is magára öltötte a pólót, amikor a futam rajtja előtt térdre ereszkedett a rendőri erőszak és a rasszizmus elharapózása ellen tüntetett. Többen vele tartottak, mások csak körülállták a térdelőket.

Az F1-es versenyző előtt sok más sportoló is felhívta már a figyelmet Breonna Taylor történetére. Legutóbb Oszaka Naomi tett így, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság során hét különböző névvel feliratozott maszkot viselt: olyan színesbőrű nőkével és férfiakéval, akikkel rendőrök végeztek az Egyesült Államokban.

Hamilton az utóbbi hónapokban a fehérgyűlölő Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalom hangos támogatójává vált, a júliusi Stájer Nagydíj után a Fekete Párducok ismert kézmozdulatával üzent a dobogó legfelső fokáról.

Forrás: Soros-blog nyomán

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …