5,3 milliárdot kaszálhat a Fradi, ha bejut a Bajnokok Ligájába

Mintegy 5 millió eurót keresett a Ferencváros azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája playoffkörébe. A csakfoci.hu megvizsgálta, mekkora bevételre tehet szert az Üllői úti csapat, ha bejut a BL csoportkörébe, illetve akkor, ha az Európa-ligában indul esetleg.

A Molde elleni oda- és visszavágón a tét a dicsőség mellett eurómilliókban mérhető, ha a Ferencváros bejut a csoportkörbe, 15.25 millió eurót vághat zsebre, ami 5.3 milliárd forintnak felel meg. Ez újabb távlatokat nyithatna (a jövőbeni játékosvásárlásokat illetően) a klub előtt – írtuk a Nemzeti Sport pénteki lapszámában.

csakfoci.hu megvizsgálta, pontosan hogyan, milyen lehetséges bevételekből áll össze ez az összeg, illetve mennyi pénz jut az FTC kasszájába, ha végül az Európa-liga csoportkörébe kvalifikál. Ami biztos, az FTC már 6.4 millió eurót, vagyis 2.3 milliárd forintot keresett Európában.

A BL-ben a csoportmérkőzéseken elért minden győzelem 2.7, a döntetlen pedig 0.9 millió eurót ér. Ehhez járna még egy, az UEFA rangsorában elfoglalt helyezés alapján kiosztott támogatás (ez is minimum 1.1 millió euró), illetve a televíziós és marketing-bevételekből is jelentős összeg juthatna a Ferencvárosnak.

Ha a Fradi nem tudna felülkerekedni a Moldén, akkor az Európa-liga főtábláján folytatja. Ebben az esetben az eddig megkeresett 6.4 millió euróhoz jön még az El-részvételért 2.92 millió euró (mintegy 1 milliárd forint), illetve a csoportmérkőzéseken győzelmenként 570 ezer, döntetlenenként pedig 190 ezer euró jár a kluboknak.

 

Forrás: NSO

 

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …