Történelmi pillanat: este jön a budapesti Szuperkupa-döntő

Csütörtök este a budapesti Puskás Arénában rendezik az Európai Szuperkupa-mérkőzést a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligát megnyerő Sevilla között. A találkozó előtti napon mind a két csapat edzést, s előtte sajtótájékoztatót tartott. A sort a Bayern kezdte, előbb Hansi Flick vezetőedző, majd Manuel Neuer, a csapat kapusa válaszolt az újságírók kérdéseire az online megtartott eseményen.

Fotók: Réti Zsolt

„A Sevilla megérdemelten nyerte meg az Európa-ligát, tapasztalt futballisták alkotják a csapatot és rendkívül érett futballt játszottak a sorozatban, ami nyilván a vezetőedző érdeme, az ő dícsérete. Képesek az ellenfelet nyomás alá helyezni, de erre felkészültünk. Intenzív, dinamikus játékra és nagyon jó mérkőzésre számítok csütörtök este” – szögezte le Hansi Flick, akit kérdeztek a korábban elhíresült nyilatkozatáról, amely szerint, nem érti, miért kell Budapesten megrendezni ezt a mérkőzést, amikor újra felütötte a fejét a koronavírus-járvány a magyar fővárosban.

„Münchenben is tombol a járvány, úgyhogy nincs nagy változás… A szigorú biztonsági előírásokat mindenhol be kell tartani 

– kezdte félig-meddig viccesen a választ Flick, majd komolyabbra fordította a szót és egy újabb kérdésre felelve kitért a szurkolókra is, akik közül sokan visszamondták a jegyrendelésüket a koronavírus-fertőzés budapesti terjedésének hírére.

– Nem vagyok COVID-szakértő, nem szeretnék tanácsokat adni, azoknak a drukkereknek, akik mégis eljönnek Budapestre. A tanácsadást meghagyom azoknak, akiknek ez a szakterületük. Én futballedző vagyok, és mi futballozni jöttünk ide, és remélem, hogy mind a két csapat képes lesz a játékra koncentrálni. A célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, és remélem, ez sikerül is”.

EURÓPAI SZUPERKUPA
CSÜTÖRTÖK
21.00: Bayern München (német)–Sevilla FC (spanyol) (Tv: M4 Sport)

Forrás: NSO

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …