Hamilton előre jelezte, hogy az Orosz Nagydíjon is Black Lives Matter hisztériát fog rendezni

Lewis Hamilton figyelmeztette a Forma-1 irányítóit, hogy akár újra szabályokat fog sérteni vasárnap az Orosz Nagydíjon, a rasszizmusellenes harcában. Sokan beszámoltak róla, hogy a hatszoros világbajnokot vizsgálni akarták a sport felügyelői, miután egy feliratos póló volt rajta, mely szerint “Tartóztassátok le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylor-t”, majd mégsem léptek.

Maholnap pedig megjelenhet egy olyan új szabályzás, amely tisztázza, hogy mennyire lehet politikai tiltakozást ilyen módon megvalósítani a jövőben. Hamilton erről ennyit mondott már Szocsiban:

“Hallottam, hogy holnap kijönnek majd valami új szabályzással ezzel kapcsolatban, amely meghatározza, hogy mit lehet tenni, és mit nem. Nem tudom, hogy erre a hétvégére mit terveznek, az évek során rengeteg szabályt írtak már rám, de ez nem állított meg. Annyit fogok tenni, hogy megpróbálok együttműködni a Forma-1-gyel és az FIA-val, hogy biztos lehessek benne, hogy ez a fajta üzenetküldés helyes.”

Forrás: Racingline.hu

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …