2021. március 08. - Zoltán
EUR : 366.42
USD : 307.19
-8°

Petrov kiakadt Hamilton miatt: Mintha egy meleg mindenkit arra buzdítana, hogy legyen meleg

Az Orosz Nagydíj hétvégéje előtt Vitaly Petrov kritikával illette Lewis Hamiltont, amiért túlbuzgó a Black Lives Matter mozgalom kapcsán.A hatszoros világbajnok érthető módon a rasszizmus ellen kampányol, azonban ebbe nem kis mértékben belevitte a Forma-1-et, ami igencsak megosztja a véleményeket. Annak ellenére, hogy alapvetően a sport minden résztvevője elítéli a rasszizmus minden formáját. A szezon júliusi kezdete óta Hamilton kérésére a Mercedes autóit feketére festették, a versenyzők “End Racism” feliratú pólót viselnek a rajt előtt, sokan le is térdelnek, ezen kívül a Forma-1 maga, és több csapat is szivárvány szimbólumot használ, mintegy jelképezvén, hogy mindenféle kirekesztést elutasítanak. Hamilton azonban mindezek ellenére többször is hangot adott már elégedetlenségének, mi szerint a sport és versenyzőtársai nem veszik kellően komolyan ezt a témát. A brit versenyző legutóbb “Black Lives Matter” feliratú pólóját is lecserélte, egy “Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breona Taylort”  feliratúra, s ebben állt fel a dobogóra is. Ezt már többen nyílt politizálásnak minősítették, ezért vizsgálat is indult az ügyben, de végül az FIA visszavonta azt.

Petrov mindezt túlzásnak érzi már Hamilton részéről

“Számomra ez a póló, tetejében annak, hogy mindenkit térdelésre buzdít, túl sok volt” – mondta Petrov a Championatnak. “Ez minden felnőtt ember személyes dolga. Jogod van felszólalni a közösségi médiában, vagy interjúkat adni, de szerintem az Egyesült Államok kormánya már kellően tisztában van ezekkel a problémákkal.” “De hogy a Forma-1-ben is felszólal… Szerintem a nézők fele nem is tudta, miről szól az a póló, el nem magyarázták nekik.”
“És mi van akkor, ha egy versenyző beismeri, hogy meleg? Előjön a szivárványos zászlóval és arra buzdít mindenkit, hogy ő is legyen meleg? Szerintem az FIA nem fog többé engedni ilyen viselkedést.”
Az Orosz Nagydíj szervezői korábban elmondták, hogy nem tiltják, aki akar, az Orosz Nagydíjon is letérdelhet. Kérdés, hogy “mernek-e” majd, mivel Oroszországban ez kevésbé elfogadott. Korábban Daniil Kvyat is azt hangoztatta, hogy ő ugyan nem térdel le csak Isten előtt, és hogy majd jövőbeli felesége kezét megkérje.“Oroszországban nekünk más a mentalitásunk”– mondta Kvyat. “És nincsenek olyan problémáink, mint amiről Hamilton beszél. Mindenkit tisztelni kellene.”Forrás: Racingline.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató