Közel hat milliárd forintot kaszált a Fradi a Bajnokok Ligájába jutással

A presztízsértékű csoportkörbe jutással nagyon komoly pénzösszeggel is gazdagodott a Ferencváros, amely a számítások szerint úgy, hogy még egy meccset sem vívott a főtáblán, már közel hatmilliárd forinttal gazdagodott.

Nemzeti Sport kiszámolta, hogy a Ferencváros a Molde kiverésével, és így csoportkörbe jutással

15,25 millió euróra számíthat az európai szövetségtől, ehhez jönnek még a tévés bevételek, amelyek minimum 1 millió eurót érnek.

A 16,25 millió euró közel hatmilliárd forintnak felel meg, és akkor a csapat még pályára sem lépett. Márpedig az eredményes játékkal még lehet gyűjtögetni a pénzt,

hiszen a BL-csoportmérkőzéseken elért minden győzelem 2,7 millió eurót (985 millió forintot), a döntetlen 900 ezer eurót (328 millió forintot) ér.

A stadionozók figyelmébe ajánljuk:

A Groupama Aréna beruházási költsége már rég megtérült! A tegnapi győzelem után járó 5.3 milliárd forint pedig tiszta nyereség.

Kubatov Gábor szavai a Mandinernek:

“A magyar állam nagyon jó üzletet kötött ezzel az ingatlanfejlesztési projekttel.”

Gyakorlatilag ingyen felépült egy csodaszép és modern stadion. Ráadásul még pénzt is keresett a beruházásokon az állam.

Rögzítsük: minden beruházás értékének a 38 százaléka még a legkonzervatívabb számítások szerint is visszamegy adók és járulékok formájában a magyar államhoz. Az állam Kevin McCabe angol üzletembertől visszavásárolta 5 milliárd forintért az Üllői úti telket, ezzel helyreállította az eredeti állapotot. Jelzem, annak idején, 2008-ban ugyanennyit fizetett McCabe az államnak. De vissza a számokhoz. Megépült a stadion, amely 18,5 milliárd forintba került, ebből adók és járulékok formájában visszakerült az államhoz a beruházás 38 százaléka, amely megközelítőleg 7 milliárd forint. Ezután az állam eladta a stadion melletti telekrészt 5 milliárd forintért egy ingatlanfejlesztőnek. Ez azt jelenti, hogy már így volt 12 milliárd forint bevétele a magyar államnak, a kiadás pedig a stadionépítéssel és a telekvásárlással együtt 23,5 milliárdnál járt. Viszont az eladott telken megépült az új Telekom székház, amit most vett birtokba az FTC főszponzora. Ennek a beruházásnak az értéke 50 milliárd forint a sajtóban megjelent adatok alapján, ebből 19 milliárd forintos adó és járulék bevétele lett az államnak. Tehát 31 milliárd forint bevétel áll szemben 23,5 milliárd forint kiadással, így a magyar állam majdnem 8 milliárd forintot keresett azzal, hogy ezt az ingatlanfejlesztési projektet megvalósította.

Foglaljuk össze röviden a lényeget: a magyar állam ingyen felépítette a Groupama Arénát és keresett még további 8 milliárd forintot.

A stadion a kezdetektől nyereségesen üzemel. Az a stadion, amelyet 2015-ben a világ legjobb újonnan épített stadionjának választottak.”

 

Forrás: 24.hu, NSO, Számok

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …