2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A DK felszólította a kormányt, hogyan emelje az orvosok bérét

A miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy áttörő erejű béremelésre készülnek az egészségügyben. A Demokratikus Koalíciónak természetesen nem tetszik, pedig amikor Gyurcsány volt hatalmon csak elvenni tudtak... Most pontokba szedték, mely feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy a béremelés valódi segítséget nyújtson az egészségügyi és szociális dolgozóknak.

A Gyurcsány-párt közleményben írja, hogy ők már április 4-én letettek egy 20 pontos javaslatcsomagot a kormány elé, amelynek része volt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók 100 százalékos béremelése. A kormány akkor ezt elutasította, „de örülünk, hogy mostanra végre belátták, a bérek megduplázása elkerülhetetlen.” Mivel a kormány még nem nyújtott be konkrét törvényjavaslatot, a DK szeretné már jó előre jelezni, mi az az 5 feltétel, amelynek a teljesülése a DK szerint elengedhetetlen:
1. A béremelésnek 100%-osnak kell lennie.2. A bérek megduplázását azonnal kell végrehajtani, nem évek alatt.3. A duplázás járjon mindenkinek visszamenőlegesen, idén július elsejétől.4. A dupla bérnek minden egészségügyi dolgozónak járnia kell: orvosnak, háziorvosnak, ápolónak és a teljes szakszemélyzetnek.5. A bérek megduplázását ki kell terjeszteni minden szociális dolgozóra, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is.Ennek az 5 dolognak a teljesülése szerintük elengedhetetlen ahhoz, hogy a béremelés valódi segítséget nyújtson „a 10 éve magukra hagyott egészségügyi és szociális dolgozóknak.” Amennyiben a Fidesz által holnap benyújtott törvényjavaslat ezeket nem tartalmazza, akkor a DK mindegyiket be fogja nyújtani módosító javaslatként - hangsúlyozzák.Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató