2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

"Egy férfi csak a menyasszonya és Isten előtt térdel!" - üzenték Hamiltonnak az orosz pilóták

Vitalij Petrov szerint óriási túlzás a Black Lives Matter póló.Egyre több kritika éri a Forma1 sztárját, Lewis Hamiltont, amiért a létező összes eszközzel próbálja népszerűsíteni a Black Lives Matter mozgalmat és az Egyesült Államokból elterjedt térdeléssel történő tiltakozást. Most Vitalij Petrov volt orosz pilóta mondta el karakán véleményét a témában.Petrov az orosz Championat nevű lapnak nyilatkozott a Forma-1 orosz futamát megelőzően, aki felesleges felhajtásnak minősítette a versenyek előtti kötelező performanszt. A Formula.hu összegzése szerint az ország első Forma-1-es pilótája a következőket mondta:
„Szerintem a Black Lives Matter-póló túlzás, mint ahogy az is, hogy mindenkit térdelésre szólítanak fel. A térdelést nem is tudom hova tenni, hiszen a mi hagyományaink szerint egy férfi csak két esetben ereszkedik térdre: a gyülekezetben Isten színe előtt, valamint amikor eljegyzi a jövendőbelijét.”
Petrov szerint az teljesen természetes, hogy az ember a követőit buzdítja, interjúkat ad, még az is, hogy megmozdulásokon vesz részt, vagy a kormányára próbál hatni. "De, hogy a Forma-1-ben mindenkit felszólítson... Szerintem a rajongók fele nem tudja ezt hova tenni."
"Mi van akkor, ha egy pilóta kijelenti, hogy meleg? Mindannyian szivárványos zászlóban jelennek majd meg, vagy mindenkinek melegként kell tetszelegnie?"
Közben a FIA bejelentette, hogy a pilóták nem hordhatnak a versenyruhájuktól eltérő pólókat a futamokat követő dobogós ceremónia és az interjúk során. A rendelkezés szerint a versenyzőknek az overalljukban kell maradniuk, ami nyakig fel van húzva. Nem megengedett a derékig nyitott állapot sem. Hamilton a Toszkán nagydíjat követően egy olyan pólót vett fel, amin az szerepelt, hogy "tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort."A Hamilton által hivatkozott eset még év elején történt, amikor az Egyesült Államok egy letartóztatási paranccsal érkeztek ki Breonna Taylor házához. A nő párja tüzet nyitott a rendőrökre, amit a tisztek viszonoztak is. Ebben a tűzpárbajban vesztette életét a Taylor.Forrás: Hetek
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató