2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyalázat: Eltörölték Salvini törvényeit – megnyitják az olasz határokat a migránsok előtt

„Gyűlöletes propagandatörvénynek” nevezték a balközép olasz kormány tagjai a volt belügyminiszter Matteo Salvini migrációs intézkedéseinek módosítását, és ezzel egy időben bővítették a menedékkérő rendszert, és megnyitották a kikötőket a migránshajók előtt.Az új, bővített menedékkérelmi rendszer felgyorsítja a migránsok állampolgársághoz jutását Olaszországban. A kormánypárt vezetője hangoztatta, „emberségesebb és biztonságosabb Olaszországot akarunk, Európával a főszerepben”. A PD és szövetségese, az 5 Csillag Mozgalom (M5S) közös rendeletei új, többlépcsős úgynevezett védelmi és integrációs rendszert vázolnak fel.Visszaállították a tavaly eltörölt humanitárius menedékkérelmet, amely majdnem automatikusan menekültstátuszt nyújt a tengeren érkezőknek.
A rendkívüli menekültstátusszal a bevándorlók bekerülnek a nemzeti anyakönyvi rendszerbe, vagyis felvételt kapnak a társadalombiztosítási és egészségügyi, valamint munkaközvetítői hálózatba.
Matteo Salvini belügyminiszterként a migránsokkal foglalkozó szövetkezeteket a „baloldali maffia” pénzosztási csatornáinak nevezte.
Visszatérnek az embercsempészek és illegális bevándorlók előtt nyitott kikötők, a biztonságot az illegális bevándorlókkal cserélték fel. (…) Olaszország jobbat érdemel, meg fogjuk őket állítani.”
– reagált a történtekre a volt belügyminiszter, az olasz Liga párt vezetője.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató