Cél az Európa-bajnoki részvétel: le kell győznünk a bolgárokat

Csütörtök este megteheti az első lépést a részben hazai rendezésű jövő nyári Európa-bajnoki részvétel felé a magyar válogatott a rájátszás elődöntőjében Bulgária ellen Szófiában. 

Európa-bajnoki pótselejtezőn lép pályára Bulgáriában a magyar válogatott. A győztes az Izland-Románia meccs továbbjutójával vívhat majd a nyári, Európa-bajnoki szereplésért.

„Stresszes helyzet, természetesen. Az első perctől sok stresszel járt ez a pozíció, de ez az a meccs, amiért ennyit dolgoztunk. Sok fontos meccs volt már ez idő alatt. Tudjuk, hogy mindenki nagyon szeretné odahaza, hogy sikeresek legyünk, ezt szeretnénk mi is. Ez egy döntő számunkra, nincs második esély. Sokan kérdeznek róla, tudjuk, hogy mennyit jelent mindenkinek. Az első perctől az utolsóig küzdeni fogunk, ezt garantálhatom” – kezdte sajtótájékoztatóját Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitány.

Rossi – szintén bolgár kérdésre megjegyezte – vasárnap óta készül együtt a válogatott, ez nem feltétlenül számít sok időnek egy csapat életében. Ez idő alatt a legfontosabb feladat az volt, hogy a lehető legnyugodtabb hangulatot sikerüljön kialakítani a csapaton belül. A nyugalom, a higgadtság a meccsen is kifizetődő lehet. „Arról szól minden, hogy melyik csapat tudja a saját erősségeit domborítani és eközben a hibái számát jobban minimalizálni.”

„Nagy meccs, nagy lehetőség – mindkét csapat számára. Még szép, hogy mindenki nagyon izgatott. Alig várjuk a kezdést, a többi holnap kiderül” – tekintett előre Holender Filip.

Forrás: NSO

Check Also

Orbán Viktor levelet írt az argentin elnöknek

A miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki Diego Maradona szerdai halála után. Diego Maradona szerdán, életének …