Rendkívüli: Babos Tímeáék nyerték a női párost a Roland Garroson

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megvédte címét a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 6:4, 7:5-re legyőzte az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót.

A Roland Garroson a Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Guarachi, Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) női páros finálét vasárnap  11,30-kor kezdték. A magyar teniszező arra készült, hogy tizedik Grand Slam fináléjában negyedik alkalommal (Australian Open: 2018, 2020, Párizs: 2019) diadalmaskodjon Párizsban.

Ehhez óriási meglepetésre azt a chilei, amerikai kettőst kellett legyőzniük, akiket egyesben szinte egyáltalán nem jegyez a WTA-világranglista. A floridai születésű Chilét 2015 óta képviselő Guarachi 973., párosban is csak 45. helyen van nyilvántartva, míg partnere egyesben nem szerepel a listán, míg párosban a 38..

Ilyen előzmények után egy viszonylag szorosan, 49 perc alatt, 6:4-re nyerte az első játszmát a Babos, Mladenovic páros úgy, hogy kétszer brékelték az ellenfelet, míg a negyedik játékben ellenfelük csak egyszer tudta elvenni Mladenovic adogatását.

 

A második játszma szintén szoros küzdelmet hozott. Babosék először a harmadik játékban brékeltek, amit Krawczykék a hatodikban, a magyar teniszező adogatásánál egalizáltak. A 7., 8., 9., 10., játékban egyaránt egymás hibáiból éltek a párosok, brék, követett bréket, így mintha semmi sem változott volna, 5:5-nél álltak a felek. Mindez azért bosszantó, mert 5:4-nél Babos a végső győlemért adogathatott, de kettős hibát is ütve, végül egy szép Krawczyk ütéssel visszajött a meccsbe a chilei, amerikai kettős.

 

A második játszma 11. játékában aztán Gouracchi újfent elvesztette az adogatójátékát, amelyet követően Baboséknak három mérkőzéslabdája is volt. Mladenovic szervájánál még hárították az elsőt, de a következőnél a francia ütött egy nyerőt, így 6:4, 7:5-re megnyerték a Roland Garros női páros döntőjét, avagy , ha a vártnál nehezebb meccsen is, de megvédték 2019 után a bajnoki címüket.

Babos Tímea tizedik Grand Slam fináléjában negyedik alkalommal (Australian Open: 2018, 2020, Párizs: 2019, 2020) diadalmaskodott Párizsban.

 

 

 

(Index – 24.hu -Twitter)

 

Check Also

Orbán Viktor levelet írt az argentin elnöknek

A miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki Diego Maradona szerdai halála után. Diego Maradona szerdán, életének …