2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Támadás indult az ismert szakpszichológus ellen, mert elutasította a gyermekrontó mesekönyvet

Szakmaiatlansággal vádolják Bagdy Emőkét az LMBTQ-mesekönyv kritikája miatt.Közel ezren indítottak ellentámadást az ismert klinikai szakpszichológus ellen. Bagdy Emőke a napokban azt nyilatkozta, a gyermekek óvodáskori érzékenyítése azért veszélyes, mert nekik ebben a korban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből egy harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon. – Elhatárolódunk minden olyan pszichológus, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is, amelyek szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása – áll abban a Hvg.hu által is közzétett nyilatkozatban, amelyet jelenleg több mint kilencszáz pszichológus írt alá. A közlemény egyetért a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ-szekciójával, miszerint „nincsenek olyan hiteles, módszertanilag megalapozott tudományos eredmények, amelyek azt támasztanák alá, hogy gyerekek LMBTQI emberekké válnak annak hatására, hogy találkoznak az ebbe a csoportba tartozó emberekkel, akár személyesen, akár fikción keresztül”. Ugyanakkor a klinikai szakpszichológus ellen fellépők elismerik, hogy „a témával körültekintően és érzékenyen kell foglalkozni, ezért mindenek előtt lévőnek tartjuk a szakmaiságot”. Bagdy Emőke a Meseország mindenkié című könyv kiadásával kapcsolatban elmondta:
a korai érzékenyítés azért veszélyes, mert a szociális behatások olyan erőteljesek tudnak lenni, hogy megakadályozhatják a szabályozó gén kinyílását vagy módosíthatják azt, ami tovább is örökítődik.
A gyermekek normája a meséken keresztül alakul ki, így az ebben lévő üzenetek nagy részét a gyermekek kritika nélkül elfogadják – tette hozzá a klinikai szakpszichológus.
[caption id="attachment_84028" align="alignnone" width="1200"] Bagdy Emőke[/caption]
Eközben a Liberálisok nevű törpepárt
fel akarja függeszteni Dúró Dórának, a Mi Hazánk alelnökének látogatási és kölcsönzési jogát az Országgyűlési Könyvtárban,
amiért ledarálta a Meseország mindenkié című, LMBTQ-szereplőkkel tarkított mesekönyvet. Bár a baloldali pártok kiállnak a Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott könyv mellett, több mint 87 ezer embert ez nem vigasztal, ugyanis ennyien írták alá azt a petíciót, amely betiltaná azt. Dúró Dóra mellett több kormánypárti politikus, köztük Orbán Viktor miniszterelnök vagy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólalt a gyermekek korai érzékenyítése ellen, Borbély Lénárd csepeli polgármester pedig a napokban betiltotta a könyv terjesztését a XXI. kerület óvodáiban. Az országos botrányt kavaró mesekönyvről lapunk azt is kiderítette, hogy
munkafüzetét az az Ejha! nevű szervezet készítette, amely a 11–13 évesek számára rendez érzékenyítőképzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek jogai tárgykörökben.
 Forrás: Magyar Nemzet
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató