2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A migráció miatt ismét káoszba süllyedhet Olaszország - 30 óra alatt 700 migráns érkezett

Veszélyben van Olaszország az újraeszkalálódó migrációs káosz miatt, a baloldali kormányt azonban a főváros szívében kiépült illegális táborok se zavarják. Simone Pillon ligás szenátor lapunknak nyilatkozva igazságtalannak nevezte, hogy Matteo Salvinit vegzálják, aki megfékezte a migrációs nyomást.Alig múlt el egy hét a Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter nevéhez fűződő biztonsági–migrációs rendelet átalakítása óta, és máris egekbe szökött az újonnan érkezett bevándorlók száma.Harminc óra leforgása alatt 725 újabb illegális bevándorló érte el Szicília partjait – számolt be tegnap az Il Giornale jobboldali napilap.A Luciana Lamorgese belügyminiszter által kidolgozott és a koalíciós partnerek között hónapokon keresztül tárgyalt módosítások ösztönző erővel hatnak az útra kelő bevándorlók és az őket utaztató civilszervezetek számára. A Szicíliában található regisztrációs központok zsúfolásig teltek, a kormány továbbra is úgy kezeli a szigetet, mint az ország hotspotját. Az érkezők tunéziai származású bevándorlók, gazdasági okokból hagyják el hazájukat, tehát nem jogosultak a menekültstátusz megszerzésére. A karanténra szolgáló turistahajók fedélzetén szállítsák vissza őket hazájukba –  javasolta Stefano Caldani, a Liga szicíliai szenátora.
„A vak is látja, hogy szervezett utaztatásról, embercsempészetről van szó, másképpen lehetetlen lenne, hogy pár nap leforgása alatt ezresével érkezzenek a bevándorlók”
– mondta a bevándorlásellenes ellenzéki párt politikusa.   Nyilatkozatai alapján Lamorgese nem tartja aggasztónak a helyzetet, inkább az ország belső fegyelmezettsége miatt feszült. A rendfenntartó erők a járványhelyzet miatt életbe léptetett szigorítások betar­tására koncentrálnak. Megfelelő távolságtartás a bárokban és éttermekben, maszkviselés és karanténkötelezettség köti le a rendőrök figyelmét. A huszonnégymillió ellenőrzésből 470 ezer eset szankcióval végződött. Az olasz állampolgárok biztonsága mégis sok esetben megoldatlan. Rendszeresen az újságok címoldalára kerül a Róma történelmi belvárosában található Colle Oppio park, amit afrikai bűnbandák és kábítószer-kereskedők foglaltak el. A Colosseum szomszédságában található lenyűgöző szépségű park mostanra egy migránsszállás hangulatát idézi. Szabad ég alatt heverő piszkos matracok, bokrokra és szobrokra kiteregetett ruhanemű, sörösüvegek és fekália látható az klasszikus szökőkutak mellett. A helyiek rendszeresen jelentik a hatóságoknál az erőszakos cselekedeteket és a kábítószer-kereskedelem virágzását. A hatóságok azonban úgy tűnik, nem tudnak véget vetni az üzérkedésnek, inkább az iskolába menő családokat büntetik a maszkviselés esetleges elhanyagolása miatt.Az országban uralkodó kettős mércéről, valamint a jogszabályok betartásának ellentmondásosságáról nyilatkozott lapunknak Simone Pillon, a Liga szenátora, a római felsőház mentelmi bizottságának tagja. Az embercsempészek milliárdos bevételre tesznek szert azzal, hogy reménytelen helyzetű embereket szállítanak a Földközi-tengeren át  Olaszország partjaihoz, közben pedig a volt belügyminisztert állítják bíróság elé – mutatott rá. „Salvini miniszterként Olaszország biztonságáért harcolt. Az ország ahelyett, hogy támogatásáról biztosítaná, törvényszék elé hurcolja, miközben az embercsempészek továbbra is az ártatlanok bőrén nyerészkednek” – fogalmazott.
„Ez nem más, mint a nagyhatalmaknak való behódolás, akik az erőltetett bevándorlásért lobbiznak, több százezer embert költöztetve át Afrikából Európába. A menekültek sok esetben áldozatok, a nemzetközi szervezetek pedig hóhérok”
– fogalmazott Pillon.
„Őket kellene törvényszék elé állítani nem pedig a volt belügyminisztert, aki megpróbált véget vetni az illegalitásnak”
– tette hozzá.Forrás: Magyar Hírlap
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató