2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bakondi: a párizsi terrorcselekmény összefügg a tömeges migrációval

A Párizsban történt terrorcselekmény összefügg a tömeges, ellenőrzés nélküli migrációval – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.A francia hatóságok azt közölték: lefejeztek egy embert a Párizstól északnyugatra található Conflans-Sainte-Honorine külvárosban péntek késő délután. Az elkövetőt agyonlőtte a rendőrség. Az ügyben a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot. Bakondi György azt mondta: Franciaországban nagy a terrorfenyegetettség.[caption id="attachment_84729" align="alignnone" width="700"] Budapest, 2016. november 2.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tart az illegális bevándorlásról az Igazságügyi Minisztériumban 2016. november 2-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs[/caption]Az elmúlt időszakban is több terrorcselekmény történt.A főtanácsadó kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt az őszi és a téli időszakban súlyos helyzet is kialakulhat. Ilyenkor a határok kérdése kiemelten fontos. Elmondta, hogy az Európai Unió egységes határigazgatáson gondolkodik. Ennek bevezetése viszont késik, a nemzetállamok pedig nem várhatnak. A lakosság védelme, az egészségügyi rendszer fenntartása sürgős intézkedéseket igényel – közölte Bakondi György.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató