2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Józsefváros elindult a gettósodás felé - Sára Botond véleménye a VIII. kerületről

„Józsefváros elindult a lejtőn” – jellemezte Pikó András elmúlt egy éves teljesítményét Sára Botond, a helyi Fidesz alelnöke, fővárosi kormánymegbízott a TV2 Mokka című reggeli műsorának október 21-ei adásában. A kerület korábbi vezetője szerint a lakosok arra panaszkodnak, hogy Józsefváros kezd újra nyolcker lenni.
„Bő egy évvel ezelőtt azt mondtuk, ha balliberális városvezetése lesz Józsefvárosnak, akkor elindul azon az úton, ahol régen volt” – kezdte Sára Botond. A korábbi városvezető azt mondta: mi a nyolckerből Józsefvárost építettünk, és most a lakosok arról panaszkodnak, hogy újra kezd nyolcker lenni a kerület. Majd hozzátette: az emberek félnek az utcán. Maga a jelenlegi polgármester mesélte el, hogy az ő gyerekét is megtámadták, és valami megváltozott Józsefvárosban – idézte Pikó Andrást a műsorban Sára Botond. Sára Botond szerint nincs mit csodálkozni mindezen, hiszen a polgármester megvonta a polgárőrség támogatását, valamint megszüntette 60 lakás közszolgálati célú kijelölését, ami itt tartotta a rendőröket, valamint megvonta azokat a támogatásokat, amit az előző városvezetés évről-évre biztosított a rendőröknek. Ezáltal nem meglepő, hogy a közbiztonság elindult a lejtőn lefelé.Semmi sem valósult meg Pikó András ígéreteibőlPikó András sok vállalást tett a kampányában: azt mondta, hogy megduplázza a köztisztaságra fordított költségvetési forrást, hogy 5000 négyzetméterrel növeli a zöldfelületeket éves szinten, amelyek nem valósultak meg – részletezte a korábbi polgármester. Sára Botond szerint a jelenlegi városvezetés kifilézte azokat a népszerű programokat is, amelyek a korábbi ciklusban indultak el, példaként felhozva a társasházak támogatását. Mint mondta: csak 2019-ben a Józsefvárosi Önkormányzat saját forrásból 2 milliárd forinttal támogatta a társasházakat a fejlesztési elképzeléseikben. Jelenleg ez 40 millió forint. A polgármester pedig a facebookon vádaskodik, visszamutogat.
„A mi időnkben amellett, hogy folyamatosan fejlődött a város, javult a közbiztonság, mindig mindenre volt fedezet. Most semmi nem történik arra hivatkozva, hogy semmire nincs pénz, holott a polgármester jelenleg ugyanakkora – mintegy 20-22 milliárd forintos – költségvetésből gazdálkodik, mint amiből mi is gazdálkodtunk. Nagy kérdőjel, hogy mire költi ezt a polgármester, mert a kerületen nem látszik meg” 
– mondta Sára Botond.Elmaradó nagyberuházásokAz elmaradó nagyberuházásokról a korábbi városvezető azt mondta: nagy fájdalom ez neki, mert sokat dolgoztak, hogy az Orczy tér, a Blaha Lujza tér vagy akár a fürdőfejlesztés a megfelelő ütemben haladjanak. A terek fejlesztése kész tervekkel, fővárosi költségvetési forrással rendelkezett, Karácsony Gergelynek és Pikó Andrásnak köszönhetően viszont megállításra kerültek – fejtette ki Sára Botond, majd hozzátette: csak a remény maradt, hogy egyszer majd megvalósulnak.
„Egy biztos: mi tudjuk, hogy hol van az a kút megfúrva, tudjuk, hogy hol kell a deszkákat kibontani, tudjuk, hogy ezeket a terveket honnan kell elővenni. Ha a jövőben úgy alakul, hogy egyszer még bizalmat kapunk, azt is tudjuk, hogy hogyan oldjuk meg a költségvetését ezeknek a fejlesztéseknek” 
– fogalmazott.
 
Forrás: TV2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató