2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

SZFE-ügy: a Fővárosi Törvényszék szerint jogellenes az egyetem dolgozói által indított sztrájk

A Színház és Filmművészetért Alapítvány és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetésének sajtóközleménye szerint a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzése megállapította, hogy az intézmény dolgozói által indított sztrájk jogellenes.

A közleményben azt írják, az SZFE Sztrájkbizottsága korábban nyolc - először hat, majd újabb két - pontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelynek két pontját az SZFE vezetése teljesítette. Ezen két pont alapján az SZFE vezetése a sztrájkkövetelésben megfogalmazott 10%-os munkavállalói béremelésen túl további 30%-os béremelést biztosít 2021. január 1-től az egyetem dolgozói számára, valamint elfogadta azt a követelést, hogy a korábbi munkarend szerint legyen lehetséges a munkavállalók munkavégzése - fejtik ki.
"A sztrájkkövetelésben megfogalmazott további hat pont alapján indított sztrájkot a Fővárosi Törvényszék végzése minden pont esetében, egytől-egyig jogszabályellenesnek ítélte"
- írják, hozzátéve: az SZFE vezetése által elfogadott két pont esetében azt is megállapította a bíróság, hogy a sztrájkot azelőtt kezdték meg a munkavállalók, hogy a törvényes határidő a sztrájk megkezdését kötelezően megelőző egyeztetésre lejárt volna. "A Sztrájkbizottság tagjai, Csató Kata, Veszprémi Judit, Németh Gábor, Forgács Péter és dr. Karsai György jogellenes sztrájkba hajszolták bele az SZFE munkavállalóit. Arra kérjük az sztrájkban résztvevőket, hogy az egyetem vezetésének irányítása mellett folytassák a munkájukat!" - olvasható a közleményben.Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató