2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

„Franciaország egy muszlim ország” – ismerte be a stockholmi francia nagykövet

A tanárt lefejező migráns esete hatalmas felháborodást váltott ki a francia emberekből. A gyilkosság után a francia elnök, Emannuel Macron kemény szavakkal illette az iszlám radikalizmust hazájában. Ugyanakkor Svédország francia nagykövete, Etienne de Gonneville beismerte: Franciaország egy muszlim ország.Sokkolta Franciaországot a lassan két hete történt eset, amikor egy történelemtanárt brutálisan lefejeztek a nyílt utcán, mert Mohamed-karikatúrákat mutogatott a diákoknak a szólásszabadságról szóló óráján. Az esetről ide kattintva lehet olvasni. A francia elnök meglepően erős kijelentéseket tett a történtekkel és a hazájában évek óta jelen lévő iszlám radikalizmussal kapcsolatban, aminek napról napra egyre több francia állampolgár esik áldozatul. Emmanuel Macron és a francia kormány megígérte, hogy jelentős lépéseket tesz az iszlám radikalizmus felszámolása és a közbiztonság javítása érdekében.Viszont azt, hogy ez már nem bevándorláspolitikai probléma a franciáknál, azt az ország stockholmi nagykövete ismerte be.
Franciaország muszlim ország! Az iszlám az ország második legnagyobb vallása. Franciaországban a muszlim lakosság 4–8 millió fő közé tehető”
– nyilatkozta Etienne de Gonneville. A francia nagykövet azzal próbálta puhítani véleményét, hogy szerinte az al-Kaida radikális iszlamista terrorszervezet volt az, ami a muszlim lakosságot arra kényszerítette, hogy terrorcselekményeket hajtson végre Európában, nem pedig az egyszerű hívek. Arra viszont nem nagyon tudott mit mondani, amikor szembesítették a ténnyel, hogy még a nem radikális muszlimok számára is sértő bármilyen ábrázolás a prófétájukról.
Ez egy túl bonyolult és komplikált dolog! (...) A médiának tudnia kell, hogy hogyan kezelje az iszlám radikalizmust, és nem eshet abba a hibába, hogy magát az iszlámot támadja. Az iszlám nagyon sokszínű. Akikről most szó van, azok a radikális iszlám hívei. Nem tulajdoníthatunk nekik nagyobb hangot a médiában, mint jelenleg. Ők csak egy apró kisebbség”
– mondta a nagykövet.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató